مطالب حقوقی
جلب ثالث در الزام به تنظیم سند چیست
جلب ثالث در الزام به تنظیم سند چیست + نمونه دادخواست جلب ثالث + نمونه دادخواست جلب ثالث در مرحله تجدیدنظر جلب ثالث در مرحله بدوی در ادامه مطلب.
وکیل الزام به تنظیم سند رسمی
هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی چقدر است؟ وکیل الزام به تنظیم سند رسمی در این باره مطالب ویژهای آورده است. به این منظور در ادامه با ما باشید.
نمونه دادخواست الزام تنظیم سند رسمی علیه ورثه
در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خواهان خریدار ملک است و خوانده در وهله اول کسی است که مالکیت ملک را به خواهان از طریق قرارداد عادی منتقل کرده است. اگر مالک رسمی ملک فوت کرده باشد دادخواست باید به طرفیت ورثه مالک طرح شود. یعنی قبل از طرح دعوای الزام به تنظیم سند خواهان باید مطمئن شود که مالک در قید حیات هست یا خیر در غیر اینصورت دعوای مطرح شده توقیف میشود تا با اخذ گواهی انحصاروراثت و معین کردن وراث مالک مجددا دعوا را به طرفیت تمام وراث مالک مطرح نماید.
رد دادخواست الزام به تنطیم سند
در مواردی که قراردادی به صورت عادی تنظیم میشود طرفی که در این معامله مالک شده است، میتواند الزام فروشنده را به تنظیم سند رسمی انتقال از دادگاه بخواهد. و در مواردی که بین فروشنده و خریدار اختلاف به وجود می آید ممکن است طرفین مجبور به حل اختلاف از طریق قانون شوند. اولین مرحله اقدام قضایی طرح دادخواست الزام به تنظیم سند است ، در مرحله شروع و تنظیم دادخواست باید موارد شکلی و ماهوی در دادخواست رعایت شود تا منتهی به رد دادخواست الزام به تنظیم سند نشود،
نمونه متن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک
همانطور که پیش از این توضیح دادیم در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو خواهان خریدار خودرو بوده که از دادگاه میخواهد تا فروشنده را که خودرو خود را با سند عادی به او منتقل نموده است را ملزم به تنطیم سند رسمی خودرو در دفترخانه نماید. و خوانده در وهله اول کسی است که سند مالکیت خودرو بنام او بوده، اما گاهی ممکن است فروشنده مالک رسمی خودرو نبوده و چندین دست منتقل شده و به خواهان فروخته شده است، در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو بهتر است ایادی قبل را نیز بعنوان خوانده قرار داده تا به مالک اصلی برسیم تا جای هیچ شک و شبهه ای برای دادگاه باقی نماند. البته به موجب بخشنامه جدید مورخ 1400/06/14 ، تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، امری ضروری نبوده و کسانی که با این رای مخالفت کنند، تحت تعقیب قانونی قرار می گیرند. و دیگر نیازی به طی کردن پروسه طولانی دادگاه برای خریدار وجود ندارد.
دادخواست الزام به تنظیم سند خودرو و فک پلاک
در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو خواهان خریدار خودرو بوده که از دادگاه میخواهد تا فروشنده را که خودرو خود را با سند عادی به او منتقل نموده است را ملزم به تنطیم سند رسمی خودرو در دفترخانه نماید. و خوانده در وهله اول کسی است که سند مالکیت خودرو بنام او بوده، اما گاهی ممکن است فروشنده مالک رسمی خودرو نبوده و چندین دست منتقل شده و به خواهان فروخته شده است، در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو بهتر است ایادی قبل را نیز بعنوان خوانده قرار داده تا به مالک اصلی برسیم تا جای هیچ شک و شبهه ای برای دادگاه باقی نماند. البته به موجب بخشنامه جدید مورخ 1400/06/14 ، تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، امری ضروری نبوده و کسانی که با این رای مخالفت کنند، تحت تعقیب قانونی قرار می گیرند. و دیگر نیازی به طی کردن پروسه طولانی دادگاه برای خریدار وجود ندارد.
دعوت به الزام تنطیم سند چگونه انجام میشود؟
در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خواهان شخصی است که مالکیت به وی منتقل شده است و خوانده مالک رسمی ملک است. توصیه میشود در دعوای الزام به تنطیم سند رسمی قبل از طرح دادخواست و طی کردن پیچیدگی های قضایی ابتدا بوسیله اظهارنامه و بصورت رسمی و قانونی ظرف مهلت معینی از طرف مقابل دعوت شود که با حضور در دفترخانه به تعهد خود عمل نماید. و در صورت امتناع مالک از تنظیم سند رسمی اقدام به طرح الزام به تنظیم سند رسمی شود.
دادخواست الزام به تحویل مبیع و تنظیم سند رسمی
طرح دعوای الزام به تحویل ملک زمانی موضوعیت دارد که ملکی بر اساس یک عقد صحیح خریداری شده و عقد بیع هنوز منحل نشده و فروشنده از تعهد خود نسبت به تحویل ملک تخلف کرده است. در اینکه به استناد سند عادی میتوان دادخواست الزام به تحویل مبیع را مطرح کرد بین دادگاهها اختلاف است اما بر اساس نظریه فقهی که اخیرا شورای نگهبان صادر کرده دادگاهها نمیتوانند اسناد عادی را که قراین و ادله قانونی یا شرعی معتبر بر صحت مفاد آنها باشد به استناد مواد ۲۲- ۴۶- ۴۷- ۴۸ قانون ثبت بی اعتبار بدانند و به آن ترتیب اثر ندهند. اما به نظر میرسد با توجه به این نظریه میتوان به استناد بیع نامه عادی دادخواست الزام به تحویل مبیع مطرح کرد. چنانچه دعوایی الزام به تحویل ملک و الزام به تنظیم سند رسمی با هم مطرح شود بهتر است که خواهان برای جلوگیری از نقل و انتقالات احتمالی ملک ابتدا با پرداخت خسارت احتمالی صدور دستور موقت مبنی بر عدم نقل و انتقال ملک را در خواست کند.
دادخواست اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی
نحوه تنطیم دادخواست اثبات مالکیت و الزام به تنطیم سند رسمی دو مقوله جدا از یکدیگر بوده که کاملا با هم متفاوت هستند که در ذیل به آن می پردازیم؛ اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد به طور طبیعی سند رسمی نیز ندارد. حال اگر در مورد مالکیت این گونه املاک اختلاف ایجاد شود و شخصی که آن را خریده یا به نحو دیگری تملک کرده است، بخواهد مالکیت خود را اثبات کند لازم است دعوایی به خواسته اثبات مالکیت در دادگاه مطرح کند خواسته اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبت شده قابل استماع نیست، چرا که طرح دعوای اثبات مالکیت نسبت به ملکی که سند رسمی دارد بر خلاف قانون ثبت بوده و محاکم در این خصوص قرار عدم استماع دعوا صادر میکنند. اما بر اساس قانون ثبت، ثبت کلیه معاملات و عقود راجع به عین و یا منافع املاکی که سابقه ثبتی دارند اجباری است و اگر این معاملات به صورت عادی تنظیم شود نزد دادگاه و ادارات دولتی اعتبار ندارند. دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی انتقال صرفاً نسبت به املاک ثبت شده مسموع است و نسبت به املاک ثبت نشده باید دادخواست اثبات مالکیت طرح شود.