بخش چهارم: ثبت علائم

137

فصل اول: تسلیم، استرداد، ثبت و رد اظهارنامه

173

ماده 105

110

ثبت علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.

ماده 106

110

اظهارنامه ثبت علامت باید در دو نسخه و در فرم مخصوص ع( – 1) و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکـر تـاریخ،توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود.  

تبصره- در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائـه اصـل مـدارکمورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن الزامی است. مرجع ثبـت در صـورت لـزوم مـی توانـد در جریـان بررسـیاظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند.

ماده 107

113

متقاضی باید اظهارنامه ثبت علامت را به صورت حضوری یا با پست سفارشی و یا در چارچوب ماده 167 این آیـین نامـه بـهمرجع ثبت تسلیم نماید.

ماده 108

116

اظهارنامه ثبت علامت باید حاوی نکات زیر  باشد:  

1-    اسم، شماره ملی، نشانی، کدپستی و تابعیت متقاضی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکز اصلی و عنداللزوم هر شناسه دیگر آن الزامی است.  

2-    اسم، شماره ملی، نشانی و کدپستی نماینده قانونی متقاضی،در صورت وجود؛  

3-    اسم، نشانی و کد پستی شخص یا اشخاصی که صـلاحیت دریافـت ابـلاغ هـا در ایـران را دارنـد، در صـورتی کـهمتقاضی مقیم ایران نباشد؛

4-    الصاق      نمونهای از علامت در کادر مربوط؛

5-    توصیف و تعیین اجزاء علامت و تعیین حروف مشخص در صورتی که علامت مورد درخواسـت ثبـت مشـتمل بـرحروف خاص باشد؛

6-    ذکر کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها به کار می رود، با تعیین طبقه یـا طبقـات درخواسـت شـدهطبق طبقه بندی بین المللی؛

7-    ذکر حق تقدم، در صورت درخواست؛

8-    رشته فعالیت مالک علامت؛

9-    ذکر علامت جمعی در صورتی که ثبت آن مورد درخواست باشد؛

10-    در صورتی که علامت مشتمل بر کلمه یا کلماتی غیر از فارسی باشد، درج آوانویسی و ترجمه آن؛

11-    ذکر رنگ، در صورتی که رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا      ویژگیخاص علامت باشد؛

12-    ذکر سه بعدی بودن علامت در صورت درخواست ثبت آن؛

13-    تعیین ضمائم. تبصره 1- در صورت تسلیم اظهارنامه و سایر اسناد مربوط توسط اشخاص حقوقی، امضاء  آنها از طـرف اشـخاص مجـاز،ضروری است.  

تبصره 2- در صورت تعدد متقاضی ثبت، شخصی که به نمایندگی از سایرین حق مراجعه و مکاتبه با مرجع ثبت و انجام سایر تشریفات اداری لازم، جز دریافت  گواهینامه علامت، را دارد، باید با ذکر اقامتگاه، تعیین شود.  

تبصره 3- اسم و نشانی متقاضی مقیم خارج از کشور علاوه بر فارسی باید به حروف لاتین نیز نوشته و با همـان حـروفنیز ثبت و آگهی شود.  

تبصره 4 – در کلیه امور راجع به ثبت  و انتشار علائم، مرجع ثبت طبقه بندی کـالا و خـدمات را براسـاس طبقـه بنـدیبین المللی مورد بررسی قرار می دهد. در صورت وجود عناصر تصویری در علامت، رعایـت طبقـه بنـدی مربـوطالزامی و به عهده مرجع ثبت است.

ماده 109

102

برای ثبت هر علامت باید از اظهارنامه  جداگانه استفاده شود. استفاده از یک اظهارنامه برای ثبت یک علامت جهت کالاها  و خدمات مندرج در یک یا چند طبقه بلامانع است.

ماده 110

112

شخصی که تقاضای ثبت چندین علامت را به طور همزمان می نمایـد بایـد بـرای هریـک از آن هـا مطـابق مقـررات ایـنآیین نامه، اظهارنامه جداگانه ای تسلیم کند. در این صورت، اگر تقاضا ها توسط نماینده قانونی به عمـل آمـده باشـد، مـدرکاصلی نمایندگی به یکی از اظهارنامه ها و یک رونوشت مصدق آن به هریک از اظهارنامه های دیگر باید ضمیمه شود.

ماده 111

106

مدارک زیر باید ضمیمه اظهارنامه شود:  

1-    با لحاظ ماده 110 این آیین نامه، نسخه اصلی نمایندگی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید؛  

2-    ارائه ده  نمونه از علامت به صورت گرافیکی که با علامت الصاق شده روی اظهارنامه یکسان بوده و ابعاد آن  حـداکثر

10  × 10 سانتی متر باشد. اگر  ارائه علامت به صورت گرافیکی نباشد ده  نمونه از کپی یا تصویر علامت حـداکثر درهمین ابعاد و به نحوی که مرجع ثبت مناسب تشخیص دهد، ارائه خواهد شد.

چنانچه مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخیص ندهـد، تسـلیم نمونـه مناسـب را درخواسـت مـی نمایـد .

درهرحال، علامت باید به همان نحو که درخواست و ثبت می شود استعمال گردد؛

3-    در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه های گرافیکی یا تصویر دوبعدی روی برگه بـه نحـویکه از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد که همان علامت سـه بعـدی را تشـکیل دهنـد، الزامـیاست؛

4-    مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود؛

5-    ارائه مدارک دال بر فعالیت در حوزه ذی ربط بنابه تشخیص مرجع ثبت؛

6-    نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و ارائه گواهی مقام صلاحیتدار، اتحادیه یا دسـتگاه مـرتبط، درصورتی که ثبت علامت جمعی مورد درخواست باشد؛

7-    مدارک مثبت هویت متقاضی؛

8-    رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی؛

9-    مدارک نمایندگی قانونی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.

ماده112

119

در صورتی که متقاضی طبق ماده 9 قانون درخواست حق تقدم کرده باشد، هنگام تقاضای ثبت علامـت بایـد درخواسـتخود را به همراه مدارکی که حاکی از این حق باشد، به مرجع ثبت تسلیم نماید. این درخواست باید مشتمل بـر مـوارد زیـرباشد:  

1-    تاریخ و شماره اظهارنامه اصلی؛  

2-    کشوری که اظهارنامه اصلی در آنجا تسلیم شده و یا در صورت منطقه ای یا بین المللی بـودن اظهارنامـه،      ادارهای کـهاظهارنامه در آنجا تسلیم شده است؛

تبصره 1- درخواست حق تقدم باید همزمان با تاریخ تسلیم اظهارنامه تسلیم شود.  

تبصره 2- هرگاه حق تقدم دو یا چند اظهارنامه اصلی ادعا شود، میتوان با رعایت تبصره 1() فوق، اطلاعات آن ها را در یـکدرخواست قید و تسلیم نمود. در این صورت مبنای احتساب حق تقدم تاریخ تسلیم نخستین اظهارنامه خواهد بود.  

تبصره 3- در صورتی که حق تقدم ادعایی شامل کلیه کالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه قبلی نباشد، اشاره به کالاهـا یـاخدماتی که مورد ادعا است، ضروری است.

ماده 113

113

مدت زمان حق تقدم در ثبت علامت، 6 ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی خواهد بـود . در ایـن مـورد روز تسـلیم جـزءمدت محسوب نخواهد شد و اگر آخرین روز مصادف با روز تعطیل باشد، این مدت تا آخرین ساعت اولـین روز اداری بعـد ازتعطیل محاسبه خواهد شد.

ماده 114

111

تاریخ اظهارنامه  همان تاریخ وصول اظهارنامه یا تاریخ داده پیام است، مشروط بر اینکه در زمان تسـلیم حـاوی اطلاعـاتزیر باشد:  

1-    اسم متقاضی؛  

2-    نشانی ای که ابلاغ ها باید در آنجا صورت گیرد؛

3-    نمونه ای از علامت؛

4-    کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص  آنها ثبت می شود؛

5-    پرداخت حق ثبت اظهارنامه.

ماده 115

101

متقاضی می تواند تا قبل از انتشار آگهی موضوع ماده 120 این آیین نامه ضمن درخواست کتبی از مرجع ثبت  نسبت بـ ه اصلاح نشانی، تغییر نماینده قانونی و کاهش کالاها و خدمات موضوع علامت اقدام نماید. اعمال این اصلاح منوط به پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینه ها خواهد بود.

ماده 116

118

متقاضی یا نماینده قانونی وی در هر زمان قبل از ثبت علامت میتواند ضمن درخواست کتبی از مرجع ثبـت ، اظهارنامـهخود را مسترد دارد. در صورت استرداد اظهارنامه، هزینه های پرداختی مسترد نخواهد شد.

ماده 117

120

مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمائم مربوط، و احراز شرایط مقرر در ماده 114 ایـن آیـین نامـه، آن را در دفتـرثبت وارد  و برروی هریک از نسخ اظهارنامه، تاریخ دریافت اظهارنامه و شماره آن را قید نموده و نسخه دوم آن را کـه دارایهمان مشخصات نسخه اصلی است، بعد از امضا و مهر و قید تاریخ (ساعت، روز، ماه، سـال ) وصـول آن بـا تمـام حـروف، بـهعنوان رسید به متقاضی مسترد خواهد کرد.  

تبصره – درخصوص اظهارنامه هایی که با پست سفارشی ارسال می شوند، در صورت ثبت اظهارنامه ها، نسخه دوم آن ها همراه با ضمائم توسط و به هزینه مرجع ثبت با پست سفارشی به عنوان رسید به متقاضیان مسترد خواهد شد. در صورت عدم ثبت نیز مراتب به همین ترتیب به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. پاسخ اظهارنامه های واصله درچارچوب مـاده167 این آیین نامه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

فصل دوم: بررسی و انتشار آگهی اظهارنامه

148

ماده 118

106

مرجع ثبت ظرف 30 روز از تاریخ وصول اظهارنامه و ضمائم، آن را از لحاظ رعایت جنبه های شـکلی و شـرایط مقـرر درقانون و این  آییننامه و همچنین تطبیق طبقه یا طبقات اعلامی با  طبقهبندی  بینالمللی مورد بررسی قرار  میدهد.

ماده 119

115

مرجع  ثبت چنانچه پس از بررسی، ایرادات و نواقصی را در اظهارنامه و ضمائم آن مشاهده نمایـد، مراتـب را بـه صـورتمکتوب و با قید جزییات به متقاضی ابلاغ می کند تا ظرف مهلت مقرر اقدام به رفع نقص نماید.  

چنانچه متقاضی در مهلت مقرر قانونی به هر علتی نتواند نقایص اعلامی را رفـع نمایـد، مرجـع ثبـت، اظهارنامـه را رد ومراتب را کتباً با ذکر علت یا علل رد به متقاضی ثبت ابلاغ خواهد کرد.  

تبصره – مهلت رفع نقص برای اشخاص مقیم در ایران 30 روز و برای اشخاص مقیم در خارج از کشور 60 روز از زمان ابـلاغمحاسبه می شود.

ماده 120

119

مرجع ثبت پس از پذیرش اظهارنامه ثبت علامت، مراتب را به متقاضی ابلاغ وآگهی مربوط را جهت اطلاع عموم منتشـرمی نماید. آگهی مزبور باید شامل موارد ذیل باشد:  

1 – تاریخ و شماره اظهارنامه؛  

2 – در صورت ادعای حق تقدم، تاریخ و شماره اظهارنامه و کشوری که درخواسـت ثبـت اولیـه در آنجـا صـورت گرفتـهاست؛   

3 – نمونه علامت؛  

4- اجراء علامت با ذکر رنگ، در صورتی که رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا ویژگی علامت باشد؛  

5– فهرست کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ با اشاره بـه طبقـه یـا طبقـاتمربوط طبق طبقه بندی بین المللی؛  

6 - نام و نشانی متقاضی؛  

7 – نام و نشانی نماینده قانونی در صورتی که اظهارنامه توسط نماینده تسلیم شده باشد.  

تبصره – در صورتی که متقاضی ظرف 30 روز پس از دریافت ابلاغ، هزینه انتشار آگهی فوق را پرداخت نکند، اظهارنامه کان لم یکن تلقی خواهد شد.

ماده 121

117

در صورت رد اظهارنامه ثبت علامت به استناد بندهای (الف) و (ب) ماده 30 و ماده 32 قانون، مرجـع ثبـت ملـزم اسـتدلایل رد را کتباً  به متقاضی ابلاغ نماید.   

از لحاظ مواد اشاره شده، در مواردی علامت عین یا شبیه علامت دیگر تشخیص داده شـده و رد مـی گـردد کـه علامـتمذکور قبلاً به اسم دیگری ثبت یا تقاضای ثبت شده باشد یا شباهت آن از لحاظ شکل ظاهر یا تلفظ یـا کتابـت و یـا سـایرویژگی ها با علامت دیگری که قبلا ثبت یا تقاضای ثبت شده به اندازه ای باشد که مصرف کنندگان عادی را به اشتباه بیندازد.  

متقاضی می تواند ظرف مهلت مقرر نسبت به رد اظهارنامه اعتراض خود را در دو نسخه و با پرداخت هزینه رسـیدگی بـهرد ثبت، از طریق مرجع ثبت به کمیسیون موضوع ماده 170 این آیین نامه تسلیم نماید.پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد  میگردد.  

مهلت اعتراض برای اشخاص مقیم ایران 30 روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور60 روز از تاریخ ابلاغ خواهد بود.  

تبصره – در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به رد ثبت قابل استرداد نخواهد بود.

فصل سوم: انتقال، اصلاح و اعتراض به اظهارنامه

143

ماده 122

99

انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه یا اعطای اجازه بهره برداری از آن باید به درخواست کتبـی هـر  ذینفـع، بـهمرجع ثبت اعلام و در پرونده مربوط درج گردد. اعمال این تغییر منوط به پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینـه هـا خواهـدبود.  

تبصره – انتقال جزئی حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه مستلزم تسلیم اظهارنامه جداگانه توسط منتقل الیه است.

ماده 123

112

بعد از انتشار آگهی موضوع ماده  120 این آیین نامه، هر گونه اصـلاحی کـه بـه وسـیله متقاضـی در خـود علامـت و یـادرکالاها یا خدمات مربوط به آن صورت گیرد مستلزم تسلیم اظهارنامه جدید است. چنین اظهارنامه ای به ترتیـب مقـرر درقانون و این آیین نامه بررسی می گردد. هرگاه اصلاحات تقاضا شده مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گیرد موضـوع آگهـی مـیشود.

ماده 124

104

هر شخصی که نسبت به تقاضای ثبت علامت اعتراض داشته باشـد بایـد ظـرف مهلـت 30 روز از تـاریخ انتشـار آگهـیموضوع ماده 120 این آیین نامه اعتراض خود را در دو نسخه مبنی بر عدم رعایت مفاد بندهای (الف) و (ب) ماده 30 و ماده 32 قانون به مرجع ثبت تسلیم نماید.  

پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد می گردد. اعتراض نامه باید همراه با دلایل و مدارک استنادی و رسید پرداخت هزینه رسیدگی به اعتراض باشد. چنانچه پس از بررسی اعتراضنامـه و مـدارکاستنادی، تکمیل مدارک منضم به اعتراض نامه ضرورت داشته باشد، مرجع ثبت با تعیین موارد، کتباً از متقاضی مـی خواهـدکه ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نواقص اقدام نماید. در غیر این صورت، اعتراض نامه کان لم یکن تلقـی خواهـدشد.   

تبصره – مهلت  رفع نقص برای اشخاص مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.

ماده 125

131

هرگاه اعتراض معترض مبنی بر ادعای حق مالکیت نسبت به علامتی باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجـع ثبـت وآگهی شده است، در صورتی که علامت قبلاً به نام او ثبت نشده است، باید همزمان با اعتراض، بـرای علامـت خـود، مطـابققانون و این آیین نامه تقاضای ثبت کرده و حق ثبت اظهارنامه و علامت برحسب طبقات و تمام مخارج مربوط به آن را تأدیه نماید. مرجع ثبت موظف است با رعایت ماده 124 این آیین نامه، ظرف 10 روز از تاریخ وصول اعتراض نسـخه ای از اعتـراضنامه را به انضمام رونوشت مدارک و دلایل استنادی به متقاضـی ثبـت ابـلاغ نمایـد. متقاضـی مکلـف اسـت از تـاریخ ابـلاغاعتراض نامه، پاسخ مکتوب خود را ظرف 20 روز نسبت به اعتراض وارده به مرجع ثبت تسلیم نماید. عدم پاسخ متقاضـی بـهابلاغ در مهلت مقرر به منزله تمکین وی خواهد بود.  

هرگاه متقاضی کتباً  به اعتراض معترض تمکین نماید درخواست او برای ثبت علامـت مسـترد شـده تلقـی مـی گـردد ومراتب کتباً به معترض ابلاغ می شود تا در صورتی که علامت وی به ثبت نرسیده باشد، بر طبق اظهارنامه ای که همزمـان بـااعتراض تسلیم کرده است نسبت به ثبت آن اقدام کند. در صورت عدم تمکین متقاضی، مرجع ثبت مراتب را ظـرف 10 روز به معترض ابلاغ کرده و وی از این تاریخ 20 روز مهلت دارد که اعتراض خـود را از طریـق مرجـع ثبـت تسـلیم کمیسـیونموضوع ماده 170 این آیین نامه نماید. همین ترتیب در موردی نیز باید رعایت شود که اعتـراض معتـرض مبنـی بـر ادعـایداشتن برخی حقوق، غیراز حق مالکیت، نسبت به علامتی باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجع ثبت شده ولی هنـوز درایران به ثبت نرسیده است، مگر اینکه علامت قانوناً قابل ثبت نباشد. در این فرض نیازی به تسلیم اظهارنامه ثبت علامت بـهمرجع ثبت نخواهد بود. تصمیم کمیسیون طبق ماده 172 این آیین نامه قابل اعتـراض در دادگـاه صـالح مقـرر در مـاده 59 قانون است.   

تبصره 1– در صورتی که اظهارنامه تسلیمی به هر دلیلی منتهی به ثبت علامت نشـود مبـالغ پرداختـی از ایـن بابـت، قابـلاسترداد نخواهد بود.  

تبصره 2- در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به اعتراض، قابل استرداد نخواهد بود.   

تبصره 3- چنانچه معترض مقیم ایران نباشد،  مهلت های مذکور در این ماده به دو برابر افزایش می یابد.

فصل چهارم: ثبت علامت و تمدید ثبت

126

ماده 126

110

پس از انتشار آگهی ثبت علامت، موضوع ماده 120 این آیین نامه و تحویل نسـخه منتشـر شـده یـا مـنعکس در سـایتروزنامه رسمی توسط متقاضی به مرجع ثبت، ظرف 30 روز از تاریخ انتشار، در صورتی که مرجع ثبت تشخیص دهد شرایط مندرج در قانون و این آیین نامه رعایت شده و نسبت به تقاضای ثبت علامت نیز اعتراض نشده و یا اعتراض رد شـده اسـت،علامت را پس از پرداخت هزینه های مربوط در دفتر ثبت علامت، ثبت می کند.  

تبصره – در صورت عدم تحویل نسخه منتشر شده یا منعکس در سایت روزنامه رسمی به مرجع ثبت ظـرف مهلـت مقـرر دراین ماده، اظهارنامه کان لم یکن تلقی خواهدشد.

ماده 127

112

متقاضی باید ظرف مدت 30 روز پس از اعلام کتبی مرجع ثبـت مبنـی بـر تأییـد نهـایی علامـت، نسـبت بـه پرداخـتهزینه های ثبت علامت و انتشار آگهی موضوع ماده 129 این آیین نامه اقدام نمایـد . در صـورت عـدم پرداخـت هزینـههـا درمهلت مقرر فوق، اظهارنامه کان لم یکن تلقی می گردد. این مهلت برای متقاضیان مقیم خارج از کشور 60 روز  میباشد.

ماده 128

113

ثبت علامت در دفترثبت طبق فرم (ع- 2) با قید مراتب ذیل به عمل خواهد آمد:  

1    – اسم و نشانی و تابعیت مالک علامت؛  

2    – اسم و نشانی نماینده قانونی او، در صورت وجود؛  

3    – الصاق یک نمونه از علامت در محلی که به این امر اختصاص داده شده است؛  

4    - تعیین اجزا علامت با ذکر رنگ، در صورتی که رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا ویژگی  علامت باشد؛  

5    – تاریخ کامل (ساعت، روز، ماه و سال) و شماره ثبت اظهارنامه و تاریخ و شماره ثبت علامت؛  

6    - فهرست کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها استفاده می شود ، با اشاره بـه طبقـه یـا طبقـات آن هـا طبـقطبقه بندی بین المللی؛  

7    – در صورت ادعای حق تقدم و پذیرش آن، تاریخ، شماره و محل تسلیم اظهارنامه مقدم؛  

8- مدت اعتبار ثبت علامت.  

تبصره 1 – در دفتر ثبت برای هرعلامت دو صفحه اختصاص می یابد و هر تغییر و اصلاح و همچنین نقل و انتقالاتی که جزئاً یا کلاً نسبت به علامت صورت می گیرد، در صفحات مزبور قید می گردد. در صورت نیاز به صـفحات اضـافی مرجـع

ثبت می تواند از دفتر متممی به این منظور استفاده نماید.   

تبصره 2 – درج مراتب فوق پس از تکمیل باید به امضاء مالک علامت یا نماینده قـانونی وی و همچنـین رئـیس اداره ثبـتعلائم تجاری برسد.

ماده 129

107

مرجع ثبت مکلف است ظرف 30 روز پس از ثبت علامت، آگهی حاوی کلیه مراتب مندرج در ماده 128 این آیین نامه را جهت اطلاع عموم منتشر نماید.

ماده130

109

پس از ثبت علامت و انتشار آگهی آن و تحویل نسخه منتشر شده یا منعکس در سایت روزنامه رسـمی،  گـواهی نامـه ای طبق فرم ع( – 3) که حاوی موارد مذکور در بندهای 1() (3) (4)(5)(6)(7) ماده 128 این آیین نامه و همچنین مدت اعتبار علامت ثبت شده و تاریخ انقضای آن باشد، پس از امضاء و مهر رئیس اداره ثبت علائم تجاری، به مالک علامـت یـا نماینـدهقانونی او تسلیم می شود.  

تبصره - گواهی نامه علامت با استفاده از فناوری روز تهیه می شود.

ماده 131

102

با توجه به بند د ماده 40 قانون، مالک علامت می تواند با پرداخت هزینه مقرر، درخواست تمدید اعتبار ثبـت علامـت رابرای دوره های متوالی ده ساله بنماید. درخواست تمدید ثبت ظرف یک سال قبل از انقضای مدت اعتبار ثبت علامت در هـردوره، به عمل خواهد آمد.  

تبصره – در صورت عدم درخواست تمدید ثبت ظرف مهلت یادشده، امکان درخواست آن ظرف مهلت 6 مـاه پـس از پایـان اعتبار ثبت علامت، با پرداخت جریمه تأخیر به میزان نصف هزینه ثبـت علامـت وجـود دارد، والا ثبـت علامـت ازدرجه اعتبار ساقط خواهد شد.

ماده 132

95

درخواست تمدید ثبت علامت در دو نسخه توسط مالک علامت ثبت شده یا نماینده قانونی او تهیه و پـس از امضـاء بـهمرجع ثبت تسلیم می شود.  

مرجع یادشده پس از دریافت درخواست تمدید ثبـت و ضـمائم، آن را در دفتـر مربوطـه وارد و بـرروی هریـک از نسـخدرخواست، تاریخ دریافت و شماره آن را قید و نسخه دوم آن را که دارای همان مشخصات نسخه اصلی است بعد از امضـاء ومهر به عنوان رسید به درخواست کننده مسترد خواهد کرد.

ماده 133

115

درخواست تمدید ثبت باید حاوی موارد ذیل باشد:  

1    – شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه و علامتی که تمدید آن مورد درخواست است؛  

2    – طبقه یا طبقات کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها ثبت شده است؛  

3- اسم و نشانی کامل مالک علامت ثبت شده یا نماینده قانونی وی، در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید.  

تبصره1  – درخواست تمدید ثبت وقتی پذیرفته می شود که هزینه تمدید پرداخت شده باشد.  

تبصره 2- در موقع تمدید ثبت، مرجع ثبت مکلف است طبقه کالاها و خدمات را مطابق با جدیدترین ویـرایش      طبقـهبنـدیبین المللی علامت، در دفتر ثبت و گواهی نامه تمدیدثبت علامت را براساس آن تصحیح نماید. هزینه تغییر طبقـاتناشی از اعمال ویرایش جدید طبقه بندی بین المللی به عهده مالک علامت خواهد بود.  

تبصره 3- مالک علامت می تواند ضمن درخواست تمدید، درخواست جداگانه ای را برای تقلیل طبقه یا کالاها و خدماتی کـهعلامت برای آن به ثبت رسیده است، بدون پرداخت هزینه ثبت تغییر، تسلیم مرجع ثبت نماید.   

تبصره 4- در صورت تغییر طبقات یا کالاهـا، منـدرجات ایـن مـاده بـا انجـام تغییـرات لازم، بـه هزینـه مالـک علامـت، درروزنامه رسمی آگهی  میشود.

ماده 134

112

مدارک زیر باید به درخواست تمدید ضمیمه گردد:  

1-    مدارک مثبت هویت متقاضی؛  

2-    حداقل شش نمونه از علامت با رعایت ماده 108 این آیین نامه؛  

3-    رسید مربوط پرداخت هزینه ها ؛

4-    مدارک نمایندگی قانونی، در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید.

ماده 135

103

با رعایت تبصره های و2  3 ماده 133 این آیین نامه، تمدید ثبت علامت نمی تواند هیچ تغییری در آخرین شکل ثبـت آنبه وجود آورد. در غیر این صورت مقررات تغییر علامت قابل اعمال خواهد بود.

ماده 136

125

تمدید ثبت علامت دنباله ثبت اصلی در دفتر ثبت میشود و گواهی نامه تمدید ثبت طبق فـرم    ع( – 4) صـادر و تسـلیممالک علامت یا نماینده قانونی وی می گردد.  

گواهی نامه تمدید ثبت شامل مندرجات گواهی نامه اصلی با انجام تغییرات لازم، و نیز مـدت اعتبـار و تـاریخ انقضـای آنخواهد بود.

فصل پنجم – علامت جمعی

142

ماده 137

115

مقررات مواد 105 تا  136  این آیین نامه، با انجام تغییرات لازم، و به شرط رعایت موارد زیر در مورد علائـم جمعـی نیـزقابل اعمال است:  

1-    اظهارنامه ثبت علامت جمعی در صورتی پذیرفته خواهد شد که مطابق ماده 42 قـانون، در اظهارنامـه بـه جمعـی بـودنعلامت اشاره شده و نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از آن نیز ضمیمه گردد؛  

2-    در ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی، باید خصوصیات مشترک یـا کیفیـت کالاهـا و خـدمات تولیـدی در یـکمنطقه جغرافیایی معین یا مورد تایید که تحت آن ها اشخاص می تواننـد از علامـت مـذکور اسـتفاده کننـد و همچنـینضمانت اجراهای مربوط به عدم رعایت شرایط و ضوابط یادشده تعیین گردد؛  

3-    آگهی ثبت علامت جمعی که مطابق ماده 120 این آیین نامه انجام خواهد شد، باید همچنین شامل خلاصه ای از ضوابط و شرایط استفاده از آن علامت باشد؛  

4-    هرگونه تغییر در ضوابط و شرایط حاکم بر استفاده از علامت جمعی باید به صورت مکتوب توسط مالـک آن علامـت بـهمرجع ثبت اعلام شود. اعلامیه یاد شده باید در دفتر ثبت قید شود. تغییرات مذکور قبل از ثبت هیچگونه اثری ندارد.  

خلاصه ای از تغییرات به عمل آمده باید توسط مرجع ثبت آگهی شود.  

5-    علاوه بر مالک علامت جمعی ثبت شده، سایر اشخاص مجاز نیز می توانند با رعایت شـرایط و ضـوابط مربـوط، از علامـتیادشده استفاده نمایند.   

تبصره – متقاضی ثبت علامت جمعی در ارتباط با بندهای 1() و 2() فوق مکلف است گواهی مقام صـلاحیتدار، اتحادیـه  یـادستگاه مرتبط را اخذ و به مرجع ثبت تسلیم نماید.

فصل ششم – تغییرات، انتقالات و اعراض در مورد علامت ثبت شده

120

ماده 138

135

مالک علامت مکلف است هرنوع تغییر راجع به اسم، نشانی، تابعیت و اقامتگاه  یا اعطاء اجاره بهـره بـرداری از علامـت یـاانتقال و یا اعراض از علامت ثبت شده را کتباً و همراه با مدارک مربوط جهت ثبت در سوابق بـه مرجـع ثبـت اعـلام نمایـد.

اعمال این تغییرات با رعایت مقررات قانون و این آیین نامه خواهد بود.  

تبصره – چنانچه در طبقه بندی بین المللی علامت ثبت شده تغییراتی به وجود آید، مالک علامت مـی توانـد از مرجـع ثبـتدرخواست کند که تغییرات مذکور در گواهی نامه علامت اعمال شود.

ماده139

109

هرگونه انتقال مالکیت علامت ثبت شده باید در مرجع ثبت به ثبت برسد. در درخواست کتبـی بـرای ثبـت انتقـال بایـدنکات زیر صریحاً قید شود:  

1-    شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران؛  

2-    اسم و نشانی و تابعیت منتقلالیه (مالک جدید) یا نماینده قانونی وی، در صورت وجود؛  

3-    در صورت انتقال جزئی، بیان کالاها و خدماتی که علامت نسبت به آن ها منتقل شده است.  

اصل آخرین گواهی نامه معتبرعلامت، سند انتقال علامت که به امضاء مالک پیشین علامـت و      منتقـلالیـه رسـیده اسـت،مدارک نمایندگی قانونی، در صورت وجود، و رسید مربوط به  پرداخت هزینهها باید ضمیمه درخواست شود.  

تبصره 1 – تا زمانی که انتقال انجام شده در دفتر مربوط ثبت نشده باشد، مرجع ثبت فقط شخصی را که علامـت بـه نـام اوثبت شده مالک خواهد شناخت.

تبصره 2 – انتقال قهری علامت با رعایت مقررات این ماده توسط ورثه و با ارایه رونوشت مصدق گـواهی انحصـار وراثـت بـاتعیین سهم الارث به ثبت می رسد.

ماده140

108

اگر انتقال راجع به قسمتی از کالاها یا خدمات موضوع علامت ثبت شده باشد، خروج آن از مالکیت مالک اولیـه علامـت،به صورت مشخص درپی علامت ثبت شده در دفتر ثبت علامت تجاری، ثبت و چنانچه با انتقال مزبور طبقه، یا طبقاتی کـلاًاز حیطه علامت ثبت شده خارج گردد، در این صورت به آن طبقه یا طبقات شماره یا شـماره هـای فرعـی از شـماره 1() بـهتعداد طبقات مزبور تعلق می گیرد و هرگاه انتقال صرفاً مربوط به      کالاها یا خدمات، بدون انتقال کلی طبقه مربوط واقع شـدهباشد، بدواً به طریق فوق شمارهگذاری شده و پس از آن شماره فرعی از شماره فرعی طبقـه مـرتبط محسـوب و بـه همـینطریق به دنبال علامت ثبت شده درج میگردد.  

تبصره 1- هرگاه انتقالات موضوع این ماده در دفتر متمم منعکس گردد، می بایست به شماره ثبت اصلی علامت ثبت شـده وصفحه و دفتر مربوط اشاره شود.  

تبصره 2–  در صورت انتقال جزیی کالاها و خدمات موضوع علامت، مدت اعتبار بخش منتقل شده نمی تواند بیشتر از مـدتاعتبار باقی مانده علامت ثبت شده در گواهی نامه ثبت آن باشد.  

تبصره 3- در صورت انتقال جزئی کالاها و خدمات موضوع علامت، منتقل الیه می تواند درخواست صدور گواهی نامـه علامـتبرای مدت باقی مانده از دوره اعتبار علامت ثبت شده را نماید.  

تبصره 4- چنانچه علامت ثبت شده در موعد مقرر تمدید نگردد، مانع از تمدید علامت برای آن دسته از کالاهـا و خـدماتیکه قبل از موعد تمدید جزئاً منتقل شده اند، نخواهد بود.  

تبصره 5- نقل و انتقالات جزئی کالاها و خدمات موضوع علامت باید در ظهر آخرین گواهی نامه معتبر علامت نیـز مـنعکس گردد.

ماده 141

107

مالک علامت می تواند اجازه بهره برداری از علامت ثبت شده خود را به هر شکل قانونی به دیگری اعطا نماید.  

در مجوز بهره برداری همچنین باید صریحاً به این نکته اشاره شود که آیا اجازه به صورت انحصاری صادر می شود یا خیر و نیز این که آیا اجازه گیرنده فعلی حق اعطای اجازه های بعـدی را دارد یـا خیـر. اگـر انحصـاری یـا غیـر انحصـاری بـودنبهره برداری از علامت در مجوز ذکر نشود هر مجوز بهره برداری که به ثبت می رسد، غیر انحصاری تلقی می گردد.

ماده 142

118

مرجع ثبت مکلف است وجود شرایطی را در زمینه کنترل اجازه دهنده بر کیفیت و مرغوبیت کالاها یا خـدمات موضـوععلامت توسط اجازه گیرنده را در مجوز  بهره برداری احراز کند، در غیر این صورت، مجوز بهره برداری قابل ثبت نخواهد بود.

ماده 143

106

درخواست ثبت مجوز بهره برداری باید توسط مالک علامت با تصریح به موارد ذیل تسلیم مرجع ثبت شود:   

1 – اسم و نشانی و تابعیت اجازه گیرنده و نماینده قانونی وی در صورت وجود؛  

2- بیان کالاها یا خدماتی که اجازه بهره برداری نسبت به آن ها اعطاء شده است، در صورتی که اجازه فقط نسبت به بخشـیاز کالاها یا خدمات باشد.  

مدارک ذیل باید به درخواست ثبت مجوز بهره برداری منضم گردد:  

1-    مدرک قانونی مبنی بر اعطاء اجاره      بهرهبرداری که به امضاء اجازه دهنده و اجازه گیرنده رسیده است؛  

2-    اصل آخرین گواهی نامه معتبر علامت؛

3-    مدارک نمایندگی قانونی، درصورت وجود؛

4-    رسید مربوط به پرداخت هزینه ها.   

تبصره 1- مرجع ثبت پس از ثبت مجوز بهره برداری وا نتشار آگهی موضوع ماده 146 این آیین نامـه، در صـورت درخواسـت،گواهی ثبت مجوز بهره برداری را برای اجازه گیرنده صادر خواهد کرد.  

تبصره 2- مراتب فسخ یا خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری در صورتی که در چارچوب متن قرارداد و مطـابق قـوانین ومقررات مربوط باشد،  نیز به موجب مقررات این ماده، با انجام تغییرات لازم، قابل ثبت خواهد بود.

ماده 144

134

مالک علامت می تواند با تسلیم درخواست کتبی به مرجع ثبت، از حقوق خودنسبت به علامت ثبت شده معتبـر اعـراضحاصل نماید. مدارک ذیل باید به درخواست اعراض منضم گردد:   

1-    اقرارنامه رسمی مبنی بر اعراض که به امضاء مالک علامت رسیده است؛  

2-    اصل آخرین گواهی نامه معتبر علامت،

3-    مدارک نمایندگی قانونی، در صورت وجود؛

4-    رسید مربوط به پرداخت حق ثبت  تغییرات.

تبصره 1- اعراض مالک علامت از حقوق خود نسبت به علامت ثبت شده مشروط به این است که بهره برداری از علامـت، درزمانی که ثبت آن معتبر بوده است، جزئاً یا کلاً به دیگری واگذار نشده باشد.  

تبصره 2- در صورت اعراض، حق ثبت و سایر هزینه های پرداختی به مرجع ثبت مسترد نخواهد شد.

ماده 145

123

در صورتی که انتقال، اعطاء اجازه بهره بردای، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت علامـتثبت شده در خارج از کشور انجام شده باشد، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط که در آن شماره و تاریخ علامت ثبت شده در ایران قید و به تأیید نمایندگی  جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد، دلیل انتقال، اعطاء اجازه بهره برداری، فسخ و خاتمـهپیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت علامت، برای ثبت آن در ایران خواهد بود.

ماده 146

110

کلیه تغییرات و انتقالات یا فسخ و خاتمه و یا اعراض از علامت ثبت شده  در صفحه مخصوص مربوط بـه ثبـت علامـت،ثبت و در ظهر گواهی نامه علامت درج می گردد و جز در مورد تغییر نشانی، به هزینه ذی نفع ظرف 30 روز از تاریخ ثبـت درروزنامه رسمی آگهی می شود. موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند در مقابل اشخاص ثالث قابل اسـتناد نمـی باشـند .

ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی  مربوط خواهد بود.

فصل هفتم – ابطال ثبت علامت

126

ماده 147

111

  ابطال ثبت علامت مطابق مواد 41 و  43 قانون در دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون و با تقدیم دادخواسـت بـه عمـل می آید.  

دادخواست ابطال باید دارای ضمائم زیر باشد:  

1-    اصل یا رونوشت مصدق کلیه اسناد و مدارک مثبت ادعای ابطال؛  

2-    رسید مربوط به پرداخت ودیعه تسلیم دادخواست ابطال به دادگاه، به شرح مذکور در جدول هزینه ها؛

3-    وکالت نامه، در صورتی که دادخواست توسط وکیل تسلیم شود.  

تبصره – ابطال بخشی از علامت یا ابطال ثبت علامت نسبت به بعضی از کالاها و یا خدمات ثبت شده نیـز مطـابق مقـرراتهمین فصل به عمل می آید.

ماده 148

104

هرگاه دادگاه در مورد ابطال علامت ثبت شده رأی نهایی صادر نماید مراتب را به مرجع  ثبـت ابـلاغ مـی کنـد و مرجـعمذکور موظف است مطابق حکم دادگاه، بخشی از علامت یا ثبت علامت را به طور کامل  یا فقط نسبت به بعضی از کالاهـا ویا خدمات مورد حکم در دفتر مربوط ابطال و مراتب را در روزنامه رسمی  آگهی نماید.

ماده 149

98

 آگهی مربوط به ابطال براساس مفاد رأی دادگاه با درج موارد زیر منتشر خواهد شد:  

1- ذکر علامت و شماره و تاریخ ثبت آن؛  

2    – اشاره به ابطال بخشی از علامت یا اینکه علامت به طور کامل یا در ارتباط با بعضی از کالاها و یا خدمات ابطال شـدهاست؛  

3    – اعلام عدم اعتبار گواهی نامهای که به موجب رأی نهایی دادگاه باطل شده است.  

تبصره- هزینه آگهی مزبور به عهده محکوم له می باشد. وی می تواند هزینـه مـذکور را در جـزء خسـارت از  محکـومعلیـهمطالبه نماید.

فصل هشتم – ثبت بین المللی علامت براساس موافقتنامه و پروتکل مادرید

185

ماده 150

105

ثبت بین المللی علامت مستلزم تسلیم اظهار نامه به مرجع ثبت است.

ماده 151

109

اتباع ایرانی یا اشخاصی که در ایران اقامت داشته ویادارای یک مقر واقعی و موثر صـنعتی و تجـاری باشـند، مـی تواننـدحسب مورد به استناد اظهارنامه یا علامت ثبت شده در مرجع ثبت، تقاضای ثبت  بینالمللی نمایید.

ماده 152

104

اظهارنامه ثبت بین المللی علامت در فرم رسمی و حسب مورد  به زبان های تعیین شده، در سـه نسـخه تهیـه و تسـلیممرجع ثبت خواهد  شد.  

تبصره - اظهارنامه ثبت بین المللی توسط مرجع ثبت و متقاضی امضاء می شود.

ماده 153

115

  اظهارنامه ثبت بین المللی وقتی پذیرفته می شود که مدارک زیر به آن ضمیمه شده باشد:  

1-    مدارک مثبت هویت متقاضی؛  

2-    اظهارنامه یا گواهی نامه ثبت علامت در ایران؛

3-    وکالت نامه، چنانچه تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد،  

4-    رسید مربوط به پرداخت هزینه بررسی اولیه.

ماده 154

110

مرجع ثبت مکلف است مشخصات اظهارنامه ثبت بین المللی را با مشخصات علامـت یـا اظهارنامـه ثبـت شـده در ایـرانمطابقت نماید.  

در صورت احراز مطابقت مشخصات و پس از پرداخت هزینـه هـای مقـرر طبـق موافقـت نامـه و پروتکـل مادریـد توسـطمتقاضی، مرجع ثبت اظهارنامه ثبت بین المللی را در دفتر ثبـت اظهارنامـه وارد و بـرروی هریـک از نسـخ اظهارنامـه تـاریخدریافت و شماره آن را قید نموده و با امضاء آن، نسخه اول اظهارنامه را کـه حـاوی اعلامیـه مـذکور در      آیـیننامـه مشـترکمی باشد به متقاضی جهت ارسال به دفتر بین المللی تسلیم می نماید. اظهارنامه مذکور باید حـداکثر ظـرف 15 روز از تـاریخثبت در دفتر ثبت اظهارنامه به دفتر بین المللی فرستاده شود. نسخه دوم اظهارنامه کـه دارای همـان مشخصـات نسـخه اولاست، به عنوان سابقه در مرجع ثبت بایگانی  میشود. نسخه سوم به عنوان رسید به متقاضی مسترد می گردد.  

در صورت عدم مطابقت مشخصات، متقاضی باید آن را اصلاح نماید. در غیر این صورت اظهارنامـه بـین المللـی پذیرفتـه نخواهد شد.

ماده 155

133

  هرگاه اظهارنامه اصلی، ثبت ناشی از آن یا ثبت اصلی حسب مورد ظرف 5 سال از تاریخ ثبت بین المللی اعتبار خـود رادر ایران از دست دهد، مرجع ثبت مراتب را طی اطلاعیه ای به دفتر بین المللی اعـلام کـرده و در آن کالاهـا و خـدماتی کـه مشمول تصمیم لغو قرار گرفته اند ذکر و از دفتر بین المللی درخواست خواهد کرد که ثبت بین المللی را در حدود لازم باطـل نماید.  

هرگاه اقدام قانونی مربوط به لغو اعتبار مذکور در فوق پس از انقضای 5 سال همچنان در جریان باشد و منتهی بـه یـکتصمیم قطعی نگردد، مرجع ثبت باید مراتب را به دفتر بین المللی اطلاع دهد. در صورت اتخاذ تصمیم قطعـی، مرجـع ثبـت باید مراتب را ضمن ذکر کالاها یا خدماتی که مشمول تصمیم مربوط قرار گرفته اند، به دفتر بـین المللـی اطـلاع داده و از آن درخواست کند که ثبت بین المللی را در حدود لازم باطل نماید.

ماده 156

104

چنانچه براساس اطلاعیه واصله از دفتر بین المللی، ایران به عنوان یکی از کشـورهای تعیـین شـده در اظهارنامـه ثبـتبین المللی باشد، مرجع ثبت ضمن رعایت تشریفات مقرر در موافقت نامه و پروتکل مادرید، اظهارنامه مذکور را طبق قـانون واین آیین نامه از لحاظ ماهوی مورد بررسی قرار می دهد. بررسی تغییرات بعدی علامـت پذیرفتـه شـده نیـز مشـمول همـین ترتیبات است.

ماده 157

137

مرجع ثبت پس از انتشار آگهی اظهارنامه ثبت بین المللی در روزنامه رسمی و انقضای مهلت 30 روز، در صـورت نبـودنمعترض مکلف به پذیرش علامت است و در این صورت شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه در دفتر بین المللی، در حکم شـماره وتاریخ ثبت علامت در ایران خواهد بود.

ماده 158

115

متقاضی ثبت بینالمللی علامت، در صورت رد پذیرش اظهارنامه یا اعتراض به تقاضای ثبت، می تواند اعتراض خـود را درچارچوب مواد 121، 124 و  125 این آیین نامه تسلیم کمیسیون موضوع ماده 170 این آئین نامه نماید.

ماده 159

103

هرگاه متقاضی ثبت بین المللی علامت، در ایران اقامت نداشته باشد، جهت تسلیم اعتراض یا هرگونه پاسـخ یـا اطلاعیـهای باید وکیلی که در ایران اقامت دارد را به مرجع ثبت معرفی نماید.

ماده 160

101

هرگاه مالک علامت ثبت شده در ایران متعاقباً ثبت بین المللی همان علامت که در ایران نیز مشمول حمایـت اسـت راکسب کند، ثبت بین المللی آن علامت بنابه درخواست و اعراض متقاضی از مالکیت علامت ثبـت شـده در ایـران، جـایگزینثبت در ایران می گردد، مشروط بر اینکه تمامی کالاها و خدمات موضوع علامت ثبـت شـده در ایـران در فهرسـت کالاهـا وخدمات مشمول ثبت بین المللی نیز باشد.  

جایگزینی ثبت بین المللی، به حقوق مکتسبه ی علامت ثبت شده ی قبلی هیچ لطمه ای وارد نخواهد کرد.  

در صورت درخواست مالک، مراتب جایگزینی یادشده، توسط مرجع ثبت در دفتر ثبت وارد و در روزنامـه رسـمی آگهـی می شود.

گروه وکلای عدل جو