فصل هشتم – ثبت بین المللی علامت براساس موافقتنامه و پروتکل مادرید
ماده 150
ثبت بین المللی علامت مستلزم تسلیم اظهار نامه به مرجع ثبت است.
ماده 151
اتباع ایرانی یا اشخاصی که در ایران اقامت داشته ویادارای یک مقر واقعی و موثر صـنعتی و تجـاری باشـند، مـی تواننـدحسب مورد به استناد اظهارنامه یا علامت ثبت شده در مرجع ثبت، تقاضای ثبت بینالمللی نمایید.
ماده 152
اظهارنامه ثبت بین المللی علامت در فرم رسمی و حسب مورد به زبان های تعیین شده، در سـه نسـخه تهیـه و تسـلیممرجع ثبت خواهد شد.
تبصره - اظهارنامه ثبت بین المللی توسط مرجع ثبت و متقاضی امضاء می شود.
ماده 153
اظهارنامه ثبت بین المللی وقتی پذیرفته می شود که مدارک زیر به آن ضمیمه شده باشد:
1- مدارک مثبت هویت متقاضی؛
2- اظهارنامه یا گواهی نامه ثبت علامت در ایران؛
3- وکالت نامه، چنانچه تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد،
4- رسید مربوط به پرداخت هزینه بررسی اولیه.
ماده 154
مرجع ثبت مکلف است مشخصات اظهارنامه ثبت بین المللی را با مشخصات علامـت یـا اظهارنامـه ثبـت شـده در ایـرانمطابقت نماید.
در صورت احراز مطابقت مشخصات و پس از پرداخت هزینـه هـای مقـرر طبـق موافقـت نامـه و پروتکـل مادریـد توسـطمتقاضی، مرجع ثبت اظهارنامه ثبت بین المللی را در دفتر ثبـت اظهارنامـه وارد و بـرروی هریـک از نسـخ اظهارنامـه تـاریخدریافت و شماره آن را قید نموده و با امضاء آن، نسخه اول اظهارنامه را کـه حـاوی اعلامیـه مـذکور در آیـیننامـه مشـترکمی باشد به متقاضی جهت ارسال به دفتر بین المللی تسلیم می نماید. اظهارنامه مذکور باید حـداکثر ظـرف 15 روز از تـاریخثبت در دفتر ثبت اظهارنامه به دفتر بین المللی فرستاده شود. نسخه دوم اظهارنامه کـه دارای همـان مشخصـات نسـخه اولاست، به عنوان سابقه در مرجع ثبت بایگانی میشود. نسخه سوم به عنوان رسید به متقاضی مسترد می گردد.
در صورت عدم مطابقت مشخصات، متقاضی باید آن را اصلاح نماید. در غیر این صورت اظهارنامـه بـین المللـی پذیرفتـه نخواهد شد.
ماده 155
هرگاه اظهارنامه اصلی، ثبت ناشی از آن یا ثبت اصلی حسب مورد ظرف 5 سال از تاریخ ثبت بین المللی اعتبار خـود رادر ایران از دست دهد، مرجع ثبت مراتب را طی اطلاعیه ای به دفتر بین المللی اعـلام کـرده و در آن کالاهـا و خـدماتی کـه مشمول تصمیم لغو قرار گرفته اند ذکر و از دفتر بین المللی درخواست خواهد کرد که ثبت بین المللی را در حدود لازم باطـل نماید.
هرگاه اقدام قانونی مربوط به لغو اعتبار مذکور در فوق پس از انقضای 5 سال همچنان در جریان باشد و منتهی بـه یـکتصمیم قطعی نگردد، مرجع ثبت باید مراتب را به دفتر بین المللی اطلاع دهد. در صورت اتخاذ تصمیم قطعـی، مرجـع ثبـت باید مراتب را ضمن ذکر کالاها یا خدماتی که مشمول تصمیم مربوط قرار گرفته اند، به دفتر بـین المللـی اطـلاع داده و از آن درخواست کند که ثبت بین المللی را در حدود لازم باطل نماید.
ماده 156
چنانچه براساس اطلاعیه واصله از دفتر بین المللی، ایران به عنوان یکی از کشـورهای تعیـین شـده در اظهارنامـه ثبـتبین المللی باشد، مرجع ثبت ضمن رعایت تشریفات مقرر در موافقت نامه و پروتکل مادرید، اظهارنامه مذکور را طبق قـانون واین آیین نامه از لحاظ ماهوی مورد بررسی قرار می دهد. بررسی تغییرات بعدی علامـت پذیرفتـه شـده نیـز مشـمول همـین ترتیبات است.
ماده 157
مرجع ثبت پس از انتشار آگهی اظهارنامه ثبت بین المللی در روزنامه رسمی و انقضای مهلت 30 روز، در صـورت نبـودنمعترض مکلف به پذیرش علامت است و در این صورت شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه در دفتر بین المللی، در حکم شـماره وتاریخ ثبت علامت در ایران خواهد بود.
ماده 158
متقاضی ثبت بینالمللی علامت، در صورت رد پذیرش اظهارنامه یا اعتراض به تقاضای ثبت، می تواند اعتراض خـود را درچارچوب مواد 121، 124 و 125 این آیین نامه تسلیم کمیسیون موضوع ماده 170 این آئین نامه نماید.
ماده 159
هرگاه متقاضی ثبت بین المللی علامت، در ایران اقامت نداشته باشد، جهت تسلیم اعتراض یا هرگونه پاسـخ یـا اطلاعیـهای باید وکیلی که در ایران اقامت دارد را به مرجع ثبت معرفی نماید.
ماده 160
هرگاه مالک علامت ثبت شده در ایران متعاقباً ثبت بین المللی همان علامت که در ایران نیز مشمول حمایـت اسـت راکسب کند، ثبت بین المللی آن علامت بنابه درخواست و اعراض متقاضی از مالکیت علامت ثبـت شـده در ایـران، جـایگزینثبت در ایران می گردد، مشروط بر اینکه تمامی کالاها و خدمات موضوع علامت ثبـت شـده در ایـران در فهرسـت کالاهـا وخدمات مشمول ثبت بین المللی نیز باشد.
جایگزینی ثبت بین المللی، به حقوق مکتسبه ی علامت ثبت شده ی قبلی هیچ لطمه ای وارد نخواهد کرد.
در صورت درخواست مالک، مراتب جایگزینی یادشده، توسط مرجع ثبت در دفتر ثبت وارد و در روزنامـه رسـمی آگهـی می شود.