2 - قانون تجارت الکترونیکی
باب دوم - دفاتر خدمات صدور گواهی الکترونیکی (مواد 31 تا 32)
ماده 31
دفاتر خدمات صدور گواهی الکترونیکی واحدهائی هستند که برای ارائهخدمات صدور امضای الکترونیکی در کشور تأسیس میشوند. این خدمات شامل تولید، صدور، ذخیره، ارسال، تأیید، ابطال و به روز نگهداری گواهیهای اصالت (امضای) الکترونیکی میباشد.
ماده 32
آئیننامه و ضوابط نظام تأسیس و شرح وظایف این دفاتر توسط سازمانمدیریت و برنامهریزی کشور و وزارتخانههای بازرگانی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و دادگستری تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
باب پنجم - جبران خسارت (ماده 78)
ماده 78
هرگاه در بستر مبادلات الکترونیکی در اثر نقص یا ضعف سیستممؤسسات خصوصی و دولتی، بهجز در نتیجه قطع فیزیکی ارتباط الکترونیکی، خسارتی بهاشخاص وارد شود، مؤسسات مزبور مسؤول جبران خسارات وارده میباشند مگر اینکهخسارات وارده ناشی از فعل شخصی افراد باشد که در این صورت جبران خساراتبرعهده این اشخاص خواهد بود.
باب ششم - متفرقه (مواد 79 تا 81)
ماده 79
وزارت بازرگانی موظف است زمینههای مرتبط با تجارت الکترونیکی راکه در اجرای این قانون مؤثر میباشند شناسائی کرده و با ارائه پیشنهاد و تأیید شورایعالی فناوری اطلاعات، خواستار تدوین مقررات مربوطه و آئیننامههای این قانون توسطنهادهای ذیربط شود. این آئیننامهها و مقررات پس از تصویب هیأت وزیران به مرحلهاجرا در خواهند آمد. سایر آئیننامههای مورد اشاره در این قانون به ترتیب ذیل تهیهخواهند شد:
الف - آئیننامه مربوط به مواد (38) و (42) این قانون به پیشنهاد وزارتخانههایبازرگانی، امور اقتصادی و دارائی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و بانک مرکزیجمهوری اسلامی ایران تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ب - آئیننامه مربوط به مواد (56) و (57) این قانون به پیشنهاد وزارتخانههایبازرگانی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه وبهتصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ج - آئیننامه مربوط به ماده (60) این قانون به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیرانخواهد رسید.
ماده 80
وزارت بازرگانی موظف است به منظور حمایت از فعالیتهای تجارتالکترونیکی، با تجمیع واحدهای ذیربط، مرکزی را در این وزارتخانه ایجاد نماید. اساسنامه و آییننامه این مرکز به پیشنهاد مشترک وزارت بازرگانی و سازمان مدیریت وبرنامهریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ماده 81
اصل سازان، مخاطبین، بایگانان، مصرف کنندگان و کلیه کسانی که «داده پیام» دراختیار دارند موظفند «دادهپیام» هائی را که تحت مسؤولیت خود دارند بهطریقی نگهداری نموده و پشتوانه (Back up) تهیه نمایند که در صورت بروز هرگونهخطری برای یک نسخه، نسخه دیگر مصون بماند.
توضیحات
قانون فوق مشتمل بر هشتاد و یک ماده و هفت تبصره در جلسه علنی روزچهارشنبه مورخ هفدهم دیماه یکهزار و سیصد و هشتاد و دو مجلس شورای اسلامیتصویب و در تاریخ 1382. 10. 24 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.