فصل اول: تسلیم، استرداد، ثبت و رد اظهارنامه

173

ماده 105

110

ثبت علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.

ماده 106

110

اظهارنامه ثبت علامت باید در دو نسخه و در فرم مخصوص ع( – 1) و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکـر تـاریخ،توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود.  

تبصره- در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائـه اصـل مـدارکمورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن الزامی است. مرجع ثبـت در صـورت لـزوم مـی توانـد در جریـان بررسـیاظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند.

ماده 107

113

متقاضی باید اظهارنامه ثبت علامت را به صورت حضوری یا با پست سفارشی و یا در چارچوب ماده 167 این آیـین نامـه بـهمرجع ثبت تسلیم نماید.

ماده 108

116

اظهارنامه ثبت علامت باید حاوی نکات زیر  باشد:  

1-    اسم، شماره ملی، نشانی، کدپستی و تابعیت متقاضی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکز اصلی و عنداللزوم هر شناسه دیگر آن الزامی است.  

2-    اسم، شماره ملی، نشانی و کدپستی نماینده قانونی متقاضی،در صورت وجود؛  

3-    اسم، نشانی و کد پستی شخص یا اشخاصی که صـلاحیت دریافـت ابـلاغ هـا در ایـران را دارنـد، در صـورتی کـهمتقاضی مقیم ایران نباشد؛

4-    الصاق      نمونهای از علامت در کادر مربوط؛

5-    توصیف و تعیین اجزاء علامت و تعیین حروف مشخص در صورتی که علامت مورد درخواسـت ثبـت مشـتمل بـرحروف خاص باشد؛

6-    ذکر کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها به کار می رود، با تعیین طبقه یـا طبقـات درخواسـت شـدهطبق طبقه بندی بین المللی؛

7-    ذکر حق تقدم، در صورت درخواست؛

8-    رشته فعالیت مالک علامت؛

9-    ذکر علامت جمعی در صورتی که ثبت آن مورد درخواست باشد؛

10-    در صورتی که علامت مشتمل بر کلمه یا کلماتی غیر از فارسی باشد، درج آوانویسی و ترجمه آن؛

11-    ذکر رنگ، در صورتی که رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا      ویژگیخاص علامت باشد؛

12-    ذکر سه بعدی بودن علامت در صورت درخواست ثبت آن؛

13-    تعیین ضمائم. تبصره 1- در صورت تسلیم اظهارنامه و سایر اسناد مربوط توسط اشخاص حقوقی، امضاء  آنها از طـرف اشـخاص مجـاز،ضروری است.  

تبصره 2- در صورت تعدد متقاضی ثبت، شخصی که به نمایندگی از سایرین حق مراجعه و مکاتبه با مرجع ثبت و انجام سایر تشریفات اداری لازم، جز دریافت  گواهینامه علامت، را دارد، باید با ذکر اقامتگاه، تعیین شود.  

تبصره 3- اسم و نشانی متقاضی مقیم خارج از کشور علاوه بر فارسی باید به حروف لاتین نیز نوشته و با همـان حـروفنیز ثبت و آگهی شود.  

تبصره 4 – در کلیه امور راجع به ثبت  و انتشار علائم، مرجع ثبت طبقه بندی کـالا و خـدمات را براسـاس طبقـه بنـدیبین المللی مورد بررسی قرار می دهد. در صورت وجود عناصر تصویری در علامت، رعایـت طبقـه بنـدی مربـوطالزامی و به عهده مرجع ثبت است.

ماده 109

102

برای ثبت هر علامت باید از اظهارنامه  جداگانه استفاده شود. استفاده از یک اظهارنامه برای ثبت یک علامت جهت کالاها  و خدمات مندرج در یک یا چند طبقه بلامانع است.

ماده 110

112

شخصی که تقاضای ثبت چندین علامت را به طور همزمان می نمایـد بایـد بـرای هریـک از آن هـا مطـابق مقـررات ایـنآیین نامه، اظهارنامه جداگانه ای تسلیم کند. در این صورت، اگر تقاضا ها توسط نماینده قانونی به عمـل آمـده باشـد، مـدرکاصلی نمایندگی به یکی از اظهارنامه ها و یک رونوشت مصدق آن به هریک از اظهارنامه های دیگر باید ضمیمه شود.

ماده 111

106

مدارک زیر باید ضمیمه اظهارنامه شود:  

1-    با لحاظ ماده 110 این آیین نامه، نسخه اصلی نمایندگی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید؛  

2-    ارائه ده  نمونه از علامت به صورت گرافیکی که با علامت الصاق شده روی اظهارنامه یکسان بوده و ابعاد آن  حـداکثر

10  × 10 سانتی متر باشد. اگر  ارائه علامت به صورت گرافیکی نباشد ده  نمونه از کپی یا تصویر علامت حـداکثر درهمین ابعاد و به نحوی که مرجع ثبت مناسب تشخیص دهد، ارائه خواهد شد.

چنانچه مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخیص ندهـد، تسـلیم نمونـه مناسـب را درخواسـت مـی نمایـد .

درهرحال، علامت باید به همان نحو که درخواست و ثبت می شود استعمال گردد؛

3-    در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه های گرافیکی یا تصویر دوبعدی روی برگه بـه نحـویکه از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد که همان علامت سـه بعـدی را تشـکیل دهنـد، الزامـیاست؛

4-    مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود؛

5-    ارائه مدارک دال بر فعالیت در حوزه ذی ربط بنابه تشخیص مرجع ثبت؛

6-    نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و ارائه گواهی مقام صلاحیتدار، اتحادیه یا دسـتگاه مـرتبط، درصورتی که ثبت علامت جمعی مورد درخواست باشد؛

7-    مدارک مثبت هویت متقاضی؛

8-    رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی؛

9-    مدارک نمایندگی قانونی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.

ماده112

119

در صورتی که متقاضی طبق ماده 9 قانون درخواست حق تقدم کرده باشد، هنگام تقاضای ثبت علامـت بایـد درخواسـتخود را به همراه مدارکی که حاکی از این حق باشد، به مرجع ثبت تسلیم نماید. این درخواست باید مشتمل بـر مـوارد زیـرباشد:  

1-    تاریخ و شماره اظهارنامه اصلی؛  

2-    کشوری که اظهارنامه اصلی در آنجا تسلیم شده و یا در صورت منطقه ای یا بین المللی بـودن اظهارنامـه،      ادارهای کـهاظهارنامه در آنجا تسلیم شده است؛

تبصره 1- درخواست حق تقدم باید همزمان با تاریخ تسلیم اظهارنامه تسلیم شود.  

تبصره 2- هرگاه حق تقدم دو یا چند اظهارنامه اصلی ادعا شود، میتوان با رعایت تبصره 1() فوق، اطلاعات آن ها را در یـکدرخواست قید و تسلیم نمود. در این صورت مبنای احتساب حق تقدم تاریخ تسلیم نخستین اظهارنامه خواهد بود.  

تبصره 3- در صورتی که حق تقدم ادعایی شامل کلیه کالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه قبلی نباشد، اشاره به کالاهـا یـاخدماتی که مورد ادعا است، ضروری است.

ماده 113

112

مدت زمان حق تقدم در ثبت علامت، 6 ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی خواهد بـود . در ایـن مـورد روز تسـلیم جـزءمدت محسوب نخواهد شد و اگر آخرین روز مصادف با روز تعطیل باشد، این مدت تا آخرین ساعت اولـین روز اداری بعـد ازتعطیل محاسبه خواهد شد.

ماده 114

111

تاریخ اظهارنامه  همان تاریخ وصول اظهارنامه یا تاریخ داده پیام است، مشروط بر اینکه در زمان تسـلیم حـاوی اطلاعـاتزیر باشد:  

1-    اسم متقاضی؛  

2-    نشانی ای که ابلاغ ها باید در آنجا صورت گیرد؛

3-    نمونه ای از علامت؛

4-    کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص  آنها ثبت می شود؛

5-    پرداخت حق ثبت اظهارنامه.

ماده 115

101

متقاضی می تواند تا قبل از انتشار آگهی موضوع ماده 120 این آیین نامه ضمن درخواست کتبی از مرجع ثبت  نسبت بـ ه اصلاح نشانی، تغییر نماینده قانونی و کاهش کالاها و خدمات موضوع علامت اقدام نماید. اعمال این اصلاح منوط به پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینه ها خواهد بود.

ماده 116

118

متقاضی یا نماینده قانونی وی در هر زمان قبل از ثبت علامت میتواند ضمن درخواست کتبی از مرجع ثبـت ، اظهارنامـهخود را مسترد دارد. در صورت استرداد اظهارنامه، هزینه های پرداختی مسترد نخواهد شد.

ماده 117

120

مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمائم مربوط، و احراز شرایط مقرر در ماده 114 ایـن آیـین نامـه، آن را در دفتـرثبت وارد  و برروی هریک از نسخ اظهارنامه، تاریخ دریافت اظهارنامه و شماره آن را قید نموده و نسخه دوم آن را کـه دارایهمان مشخصات نسخه اصلی است، بعد از امضا و مهر و قید تاریخ (ساعت، روز، ماه، سـال ) وصـول آن بـا تمـام حـروف، بـهعنوان رسید به متقاضی مسترد خواهد کرد.  

تبصره – درخصوص اظهارنامه هایی که با پست سفارشی ارسال می شوند، در صورت ثبت اظهارنامه ها، نسخه دوم آن ها همراه با ضمائم توسط و به هزینه مرجع ثبت با پست سفارشی به عنوان رسید به متقاضیان مسترد خواهد شد. در صورت عدم ثبت نیز مراتب به همین ترتیب به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. پاسخ اظهارنامه های واصله درچارچوب مـاده167 این آیین نامه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

گروه وکلای عدل جو