ماده 28 قوانین عمومی
به منظور تقويت اقتصاد حمل و نقل، بهرهبرداری مناسب از موقعيت سرزمينی کشور افزايش ايمنی و سهولت حمل و نقل بار و مسافر، دولت موظف است در چارچوب «برنامه توسعه حمل و نقل کشور» که به تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد، اهداف زير را در برنامه چهارم توسعه محقق کند مشروط بر اينکه اعتبارات مورد نياز برای تحقق آن در قالب منابع قابل تخصيص به بخش از سقفهای مندرج در جدول شماره (4) اين قانون تجاوز ننمايد.
الف)
1- حذف کامل نقاط سانحهخيز شناسائی شده در آزاد راهها، بزرگراهها و راههای اصلی کشور.
2- تکميل حداقل پنجاه درصد (50%) شبکه آزادراه و بزرگراه مرتبط کننده مراکز استانها.
3- تکميل صددرصد (100%) شبکه گذرگاههای شمال-جنوب، شرق-غرب و بزرگراههای آسيايی در محدوده کشور.
4- تکميل حداقل پنجاه درصد (50%) شبکه راههای اصلی مرتبط کننده مراکز شهرستانها.
5- تکميل حداقل پنجاه درصد (50%) راههای فرعی مرتبط کننده مراکز بخشها.
6- تکميل حداقل هفتاد درصد (70%) شبکه راههای روستايی مرتبط کننده روستاهايی که بيش از يکصد (100) خانوار جمعيت دارند.
7- نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای (بار و مسافر) با استفاده از وجوه اداره شده به نحوی که در پايان برنامه، متوسط سن ناوگان حداکثر به ده (10) سال برسد.
8- پوشش کامل آزادراههای کشور به سامانه کنترل هوشمند(I.T.S).
9- فراهمسازی زمينههای لازم جهت ايجاد مجتمعهای خدمات رفاهی در جادههای کشور از طريق اعطای کمکهای بلاعوض و واگذاری اراضی منابع طبيعی به صورت رايگان توسط وزارت جهاد کشاورزی.
ب)
1- اتمام شبکه راهآهن ترانزيت کالا و مسافر شمال-جنوب و شرق-غرب.
2- اتمام شبکه راهآهن آسيايی واقع در محدوده کشور.
3- ايجاد امکان دسترسی بخش غيردولتی به شبکه راهآهن کشور.
4- تجهيز کامل شبکه راهآهن کشور به سيستم علائم و ارتباطات.
5- نوسازی ناوگان راهآهن کشور با استفاده از وجوه اداره شده، به نحوی که در پايان برنامه متوسط سن ناوگان راهآهن مسافری حداکثر به پانزده (15) سال برسد.
6- برقراری ارتباط کلان شهرها و سواحل شمال و جنوب و مراکز مهم گردشگري، با مرکز با قطارهای سرعت بالا با مشارکت بخشهای غيردولتی.
ج)
1- طبقه بندی فرودگاههای کشور بر اساس برآورد ميزان تقاضای حمل و نقل بار و مسافر در پايان برنامه و تجهيز کامل فرودگاهها متناسب با آن.
2- تکـميل صـددرصـد (100%) تجهيــزات ناوبری هوايی و پوشش راداری کل فضای کشور در حد اسـتاندارد بينالمللی.
3- نوسازی ناوگان حمل و نقل هوايی با استفاده از وجوه اداره شده به نحوی که در پايان برنامه، متوسط سن ناوگان هوايی حداکثر به پانزده سال (15) برسد.
4- وظــايف حفــاظتی کليه فرودگاههای کشور صرفاً به عهده نيروی انتظامی ميباشد. وظايف مربوط برابر آييننامهای خواهد بود که با پيشنهاد وزارت کشور و وزارت راه و ترابری به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
5- با لحاظ حاکميت و انحصار دولت بر امور هوانوردی و حمل و نقل هوايی شامل ناوبری نشست و برخاست و پيشبينی تمهيدات مناسب برای جلوگيری از انحصار در بخش غيردولتی و تضمين استمرار ارائه خدمات، دولت مجاز است سهام شرکت هواپيمای جمهوری اسلامی ايران را به نحوی که حداقل پنجاهويک درصد (51%) آن در مالکيت دولت باقی بماند و سهام شرکت ايران ايرتور را به بخش غيردولتی واگذار نمايد.
د)
1- تجهيز و نوسازی بنادر تجاری کشور و اصلاح مديريت بهرهبرداری آنها، به نحوی که تا پايان برنامه چهارم توسعه، ظرفيت تخليه و بارگيری بنادر تجاری حداقل به يکصد و ده ميليون (000،000،110) تن برسد.
2- نوسازی ناوگان حمل و نقل دريايی با استفاده از وجوه اداره شده.
هـ)
1- تدوين و بکارگيری استانداردهای حمل و نقل با استانداردهای جهانی.
2- ايجاد تسهيلات لازم و هماهنگی بين دستگاههای ذيربط برای گسترش ترانزيت کالا و مسافر.
3- يکپارچهسازی سازمان مديريت فرودگاهها، بنادر و پايانههای مرزی زمينی.
4- نگهداری از زير بناهای احداث شده حمل و نقل مطابق با نرمها و استانداردهای جهانی.