انحصار وراثت ایرانیانِ مقیم خارج از کشور
اخذ گواهی انحصار وراثت متوفیان مقیم خارج از کشور
طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران افراد ایرانی در هر کشور دیگری که زندگی کنند از نظر احوال شخصیه باید طبق قوانین ایران پیش بروند.
احوال شخصیه به امور مربوط به ازدواج ، طلاق، فرزند خواندگی، ارث و وصیت گفته می شود. پس هر موردی که شامل این امور می شود باید طبق قوانین ایران اجرا شود. از آنجایی که ارث جزء احوال شخصیه هست پس مراحل آن باید با قوانین ایران پیش رود.
فرقی نمی کند که کدام یکی از طرفین پرونده ساکن خارج از کشور باشند. متوفی(شخصی که فوت شده) و یا وارث (شخصی که ارث به او می رسد) می توانند هر دو حتی در خارج زا کشور باشند. اما اموال و دارایی های شخص متوفی در صورتی که در ایران باشد، بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران تقسیم و به وراث منتقل می شود.
اخذ گواهی انحصار وراثت ایرانیان مقیم خارج از کشور در صلاحیت کدام دادگاه است؟
اگر تبعه خارجی مقیم ایران در داخل یا خارج از ایران فوت کند، حصر وراثت اموال منقول و غیر منقول وی در داخل ایران در صلاحیت دادگاه ایران میباشد. بر اساس ماده 355 قانون امور حسبی، رسیدگی به دعاوی مربوط به ترکه اتباع خارجی در صلاحیت دادگاه ایران است. اما صدور گواهی حصر وراثت تبعه خارجی، توسط دادگاه حوزه آخرین محل اقامت متوفی انجام میشود. ممکن است متوفی مقیم ایران نباشد اما اموال و داراییهایی در داخل ایران داشته باشد. در این صورت صلاحیت رسیدگی با دادگاهی است که آخرین محل زندگی متوفی در ایران در حوزه آن واقع شده باشد.
ارتباط با وکیل انحصار وراثت
نقص مدارک ایرانیان مقیم خارج از کشور جهت اخذ گواهی انحصار وراثت
درصورتیکه مدارک وراث مقیم خارج ازکشور کامل نباشد گروه وکلای عدل جو همه مدارک را ازمراجع مربوطه استعلام می نماید.
درصورت عدم همکاری وراث مقیم خارج از کشور
ممکن است اختلافاتی بین وراث ایجاد گردد، لازم به ذکراست که نگران عدم همکاری سایر ورثه نباشید، زیرا وکیل مربوطه دراسرع وقت گواهی انحصاروراثت را اخذ می نماید.
اعطای وکالت به وکیل دادگستری از سوی ایرانیان مقیم خارج از کشور
برای وکالت دادن به وکیل خود می توانید از طریق سامانه ثنا اقدام کنیدشما از طریق سامانه ثنا یک قرارداد الکترونیک با وکیل خود تنظیم و امضا می کنید.
در صورتی که به هر دلیلی نتوانید از سامانه ثنا به وکیل انحصار وراثت وکالت دهید، باید برای ثبت نام در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) اقدام کنید. در این سامانه ثبت نام کرده و نوع وکالت خود را مشخص می کنید. سپس به همراه کد رهگیری که از سایت دریافت کردید باید احراز هویت انجام دهید. این احراز هویت می تواند بسته به قانون کشوری که در آن ساکن هستید هم به صورت حضوری و هم اسکایپی انجام شود. بعد از احراز هویت و تائید مدارک توسط سفارت، وکیل شما می تواند وکالت نامه را از وزارت امور خارجه دریافت و از تهران امور انحصار وراثت شما را انجام دهد. یا موکلین محترم میتوانند ازطریق اعطای وکالت مدنی به یک نفرازآشنایان داخل ایران با حق توکیل اقدام نمایند.
به صورت کلی با دادن وکالت از طریق ثنا و میخک تمام امور اداری ایرانیان خارج از کشور، توسط وکیل پایه یک دادگستری در ایران امکان پذیر است.
در صورتی که ایرانی هستید و به هر دلیل خارج از کشور زندگی می کنید و دغدغه یا مسئله یا مشکل در ایران دارید می توانید کلیه امور حقوقی و قضایی خود و نیز اداره امور اموالتان که در ایران است و نیز خرید و فروش و اجاره اموال و املاکتان و یا هرنوع اقدام و عمل حقوقی و قضایی خود را به گروه وکلای عدل جو بسپارید.
برای ارتباط با وکلا، داوران و کارشناسان حقوقی گروه وکلای عدلجو و طرح سوالات خود، لطفا در سایت ثبت نام نمایید. از طریق ناحیه کاربری با ما در تماس بوده و از طریق پیامک زمان پاسخگویی برای شما ارسال خواهد شد. مطمئن باشید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
شماره های تماس:
تجربه گروه وکلای عدلجو راهنمای شما است...
برای مشاوره، پیش از هر اقدامی میتوانید با ثبت شماره تماس خود، منتظر تماس مشاوران حقوقی عدلجو، در اولین فرصت باشید...
مطالب مرتبط