فصل دوم: ثبت الکترونیکی و نحوه دسترسی به اطلاعات

118

ماده 167

109

مرجع ثبت مکلف است با تجهیز امکانات فنی نسبت به الکترونیکی کردن کلیه مراحل اعم از ثبت داخلی یا بـین المللـیاختراعات، طرح های صنعتی و علائم، از قبیل تسلیم، بررسی، اصلاح و ثبت اظهارنامه، انتشار آگهی و ثبت ایـن مالکیـت هـا وتمدید اعتبار آن یا اعمال هرگونه تغییرات و انتقالات و همچنین پرداخت های مقرر، اقدامات مقتضی را معمول دارد.  

تبصره – تبادل اطلاعات مربوط به ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم با سازمان ها و مؤسسات ذی ربـط مـی توانـد بـهصورت الکترونیکی انجام شود.

ماده 168

102

اطلاعات اولیه مربوط به اختراعات، طرح های صنعتی و علائم ثبت شده، به تشخیص مرجع ثبت قابل دسترسی عموم بـه طور مستقیم یا از طریق الکترونیکی خواهد بود. به منظور تسهیل در جستجوی سوابق و کسب اطلاعات مـورد نیـاز، مرجـع ثبت می تواند سوابق مربوط به اختراعات، طرح های صنعتی و علائم ثبت شده را از طریق مؤسسات طرف قرارداد نیز به طـور الکترونیکی ارائه نماید. که در این صورت متقاضیان می بایست هزینه های مقرر در ایـن قراردادهـا را بـرای دریافـت خـدمات مورد نیاز پرداخت نمایند.

ماده 169

101

سه سال پس از انقضای مدت حمایت یا در صورت ابطال، پرونده های مربوط بـه ثبـت اختراعـات طـرح هـای صـنعتی وعلامت، حسب مورد،  امحاء و فقط نسخه الکترونیکی آن ها نگهداری می شود

گروه وکلای عدل جو