فصل سوم: انتقال، اصلاح و اعتراض به اظهارنامه

143

ماده 122

99

انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه یا اعطای اجازه بهره برداری از آن باید به درخواست کتبـی هـر  ذینفـع، بـهمرجع ثبت اعلام و در پرونده مربوط درج گردد. اعمال این تغییر منوط به پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینـه هـا خواهـدبود.  

تبصره – انتقال جزئی حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه مستلزم تسلیم اظهارنامه جداگانه توسط منتقل الیه است.

ماده 123

112

بعد از انتشار آگهی موضوع ماده  120 این آیین نامه، هر گونه اصـلاحی کـه بـه وسـیله متقاضـی در خـود علامـت و یـادرکالاها یا خدمات مربوط به آن صورت گیرد مستلزم تسلیم اظهارنامه جدید است. چنین اظهارنامه ای به ترتیـب مقـرر درقانون و این آیین نامه بررسی می گردد. هرگاه اصلاحات تقاضا شده مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گیرد موضـوع آگهـی مـیشود.

ماده 124

104

هر شخصی که نسبت به تقاضای ثبت علامت اعتراض داشته باشـد بایـد ظـرف مهلـت 30 روز از تـاریخ انتشـار آگهـیموضوع ماده 120 این آیین نامه اعتراض خود را در دو نسخه مبنی بر عدم رعایت مفاد بندهای (الف) و (ب) ماده 30 و ماده 32 قانون به مرجع ثبت تسلیم نماید.  

پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد می گردد. اعتراض نامه باید همراه با دلایل و مدارک استنادی و رسید پرداخت هزینه رسیدگی به اعتراض باشد. چنانچه پس از بررسی اعتراضنامـه و مـدارکاستنادی، تکمیل مدارک منضم به اعتراض نامه ضرورت داشته باشد، مرجع ثبت با تعیین موارد، کتباً از متقاضی مـی خواهـدکه ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نواقص اقدام نماید. در غیر این صورت، اعتراض نامه کان لم یکن تلقـی خواهـدشد.   

تبصره – مهلت  رفع نقص برای اشخاص مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.

ماده 125

131

هرگاه اعتراض معترض مبنی بر ادعای حق مالکیت نسبت به علامتی باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجـع ثبـت وآگهی شده است، در صورتی که علامت قبلاً به نام او ثبت نشده است، باید همزمان با اعتراض، بـرای علامـت خـود، مطـابققانون و این آیین نامه تقاضای ثبت کرده و حق ثبت اظهارنامه و علامت برحسب طبقات و تمام مخارج مربوط به آن را تأدیه نماید. مرجع ثبت موظف است با رعایت ماده 124 این آیین نامه، ظرف 10 روز از تاریخ وصول اعتراض نسـخه ای از اعتـراضنامه را به انضمام رونوشت مدارک و دلایل استنادی به متقاضـی ثبـت ابـلاغ نمایـد. متقاضـی مکلـف اسـت از تـاریخ ابـلاغاعتراض نامه، پاسخ مکتوب خود را ظرف 20 روز نسبت به اعتراض وارده به مرجع ثبت تسلیم نماید. عدم پاسخ متقاضـی بـهابلاغ در مهلت مقرر به منزله تمکین وی خواهد بود.  

هرگاه متقاضی کتباً  به اعتراض معترض تمکین نماید درخواست او برای ثبت علامـت مسـترد شـده تلقـی مـی گـردد ومراتب کتباً به معترض ابلاغ می شود تا در صورتی که علامت وی به ثبت نرسیده باشد، بر طبق اظهارنامه ای که همزمـان بـااعتراض تسلیم کرده است نسبت به ثبت آن اقدام کند. در صورت عدم تمکین متقاضی، مرجع ثبت مراتب را ظـرف 10 روز به معترض ابلاغ کرده و وی از این تاریخ 20 روز مهلت دارد که اعتراض خـود را از طریـق مرجـع ثبـت تسـلیم کمیسـیونموضوع ماده 170 این آیین نامه نماید. همین ترتیب در موردی نیز باید رعایت شود که اعتـراض معتـرض مبنـی بـر ادعـایداشتن برخی حقوق، غیراز حق مالکیت، نسبت به علامتی باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجع ثبت شده ولی هنـوز درایران به ثبت نرسیده است، مگر اینکه علامت قانوناً قابل ثبت نباشد. در این فرض نیازی به تسلیم اظهارنامه ثبت علامت بـهمرجع ثبت نخواهد بود. تصمیم کمیسیون طبق ماده 172 این آیین نامه قابل اعتـراض در دادگـاه صـالح مقـرر در مـاده 59 قانون است.   

تبصره 1– در صورتی که اظهارنامه تسلیمی به هر دلیلی منتهی به ثبت علامت نشـود مبـالغ پرداختـی از ایـن بابـت، قابـلاسترداد نخواهد بود.  

تبصره 2- در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به اعتراض، قابل استرداد نخواهد بود.   

تبصره 3- چنانچه معترض مقیم ایران نباشد،  مهلت های مذکور در این ماده به دو برابر افزایش می یابد.

گروه وکلای عدل جو