بخش سوم: ثبت طرح های صنعتی

141

فصل اول: تسلیم، اصلاح، استرداد، انتقال و ثبت اظهارنامه

136

ماده 67

102

ثبت طرح صنعتی مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.

ماده 68

122

اظهارنامه ثبت طرح صنعتی باید در 2 نسخه و در فرم مخصوص ط( – 1) و به زبان فارسی تنظیم شـده و پـس از ذکـرتاریخ، توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود.  

تبصره – در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط، به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائه اصل مـدارکمورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن ها الزامی است، مع ذلک اگر ترجمه کامل این مدارک برای متقاضـی میسـرنباشد می تواند خلاصه آن ها را به فارسی ضمیمه نماید. مرجع ثبـت در صـورت لـزوم مـی توانـد در جریـان بررسـیاظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند. چنانچه اصطلاحات فناوری و علمی بـه کـار رفتـه در اسـنادمذکور، معادل فارسی نداشته باشند، ذکر همان اصطلاحات کفایت می کند.

ماده 69

115

متقاضی باید اظهارنامه ثبت طرح صنعتی را به صورت حضوری یا با پسـت سفارشـی و یـا درچـارچوب مـاده 167 ایـنآیین نامه به مرجع ثبت تسلیم نماید. تاریخ وصول اظهارنامه یا تاریخ داده پیام، تاریخ اظهارنامه تلقی می گردد.

ماده70

126

اظهارنامه طرح صنعتی باید حاوی نکات زیر باشد:  

1-    اسم، نشانی، کدپستی، شماره ملی، تابعیت و سمت متقاضی یا نماینده قـانونی وی و در صـورتی کـه متقاضـیشخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکـز اصـلی و عنـداللزوم هـرشناسه دیگر الزامی است؛  

2-    اسم، اقامتگاه و کد پستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها  در ایـران را دارنـد، در صـورتی کـهمتقاضی مقیم ایران نباشد؛

3-    اسم و اقامتگاه طراح در صورتی که متقاضی همان طراح نباشد؛

4-    ذکر کالا و طبقه ای که متقاضی درخواست ثبت طرح برای آن را دارد؛

5-    تاریخ، محل و شماره اظهارنامه یا گواهی نامه طرح صنعتی در خارج، در صورت درخواست حق تقدم؛  

6-    تعیین ضمائم.

تبصره 1 –  در صورت تسلیم اظهارنامه و سایر اسناد مربوط توسط اشخاص حقوقی، امضاء آن هـا از طـرف اشـخاص مجـاز،ضروری است.  

تبصره 2- اسم و نشانی متقاضی مقیم خارج از کشور علاوه برفارسی باید به حروف لاتین باشد و با همان حروف نیز ثبـت وآگهی شود.

ماده 71

114

دو یا چند طرح صنعتی مربوط به یک طبقه از طبقه بندی بین المللی و یا به یک مجموعه یا ترکیبی از اجزاء ، ولو مربوط به طبقات مختلف چنانچه با هم استعمال گردند، را می توان در یک اظهارنامه قید و به مرجع ثبت تسلیم نمود.

ماده 72

119

در صورتی که متقاضی، دو اظهارنامه دارای طرح های صنعتی مشـابه را در یـک تـاریخ تسـلیم نمایـد، بنابـه درخواسـتمتقاضی، مرجع ثبت می تواند یکی از اظهارنامه ها را به عنوان طرح صنعتی اصلی و دیگری را به صورت طرح صـنعتی مـتممبپذیرد.

ماده 73

181

مدارک زیر باید ضمیمه  اظهارنامه شوند:  

1-    مدارک مثبت هویت متقاضی و طراح؛

2-    مدارک نمایندگی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید؛

3-    اگر طرح صنعتی دو بعدی باشد، پنج نمونه از شکل یا تصویر گرافیکی یا پنج نمونـه از طـرح ترسـیم شـده بـهعنوان نمونه؛  

4-    اگر طرح صنعتی سه بعدی باشد، پنج نمونه از شکل یا تصویر گرافیکی یا پنج نمونـه از طـرح ترسـیم شـده ازتمامی جوانب طرح؛  

5-    در طرح صنعتی سه بعدی، مرجع ثبت می تواند ماکتی از آن را به همراه اظهارنامـه درخواسـت نمایـد. انـدازهماکتی که متقاضی از مدل طرح خود ارائه می دهد، باید حداکثر 20×20×20 سـانتی متـر و وزن آن حـداکثر2 کیلوگرم و از ماده ای بادوام و غیرفاسد شدنی باشد. شکل های گرافیکی و ترسـیم شـده بایـد حـداکثر در ابعـاد

20×10 سانتی متر بوده و قابل نصب بر چهار صفحه مقوا در قطع  A4 و با جوهر مشکی باشد؛

6-    درخواست کتبی به تأخیر انداختن انتشار آگهی ثبت طرح صنعتی و تعیین مدت آن، در صورت تمایل؛  

7-    درخواست کتبی مبنی بر عدم ذکر اسم طراح، چنانچه طراح نخواهد اسم وی ذکر شود؛

8-    رسید مربوط به پرداخت هزینه اظهارنامه و در صورتی که اظهارنامه شامل دو یا چند طرح صنعتی است، رسـیدمربوط به پرداخت هزینه های اضافی؛

9-    مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حـداکثر ظـرف 15 روز از آن تـاریخ تسـلیم

شود.  

 تبصره 1- طرح چاپ شده اشکال و تصاویر گرافیکی یا ترسیم شده، موضوع بندهای 3 و   4 فـوق، بایـد حـداکثر در ابعـاد20×20 سانتی متر باشد و در آن رنگی بودن یا نبودن اشکال و تصاویر تصریح گردد.  

تبصره 2- در صورت ارائه ماکتی از مدل طرح، مرجع ثبت می تواند ماکت مزبور را ممهور به مهر و تاریخ نموده بـه متقاضـیاعاده نماید.  

تبصره 3- در فرضی که اظهارنامه حاوی طرح های صنعتی متعدد باشد، تصاویر یا اشکال یا مدل ها به صورت جداگانـه ارائـهشده و به وسیله شماره از یکدیگر متمایز می گردند.

ماده 74

97

در صورتی که متقاضی طبق ماده 9 قانون، درخواست حق تقدم کرده باشد، هنگـام تقاضـای ثبـت طـرح صـنعتی بایـددرخواست خود را که حاکی از این حق باشد، به مرجع ثبت تسلیم نماید. این درخواست باید مشتمل بر نکات زیر باشد:  

1-    تاریخ و شماره اظهارنامه اصلی؛   

2-    طبقه بندی بین المللی مرتبط با اظهارنامه اصلی؛

3-    کشور یا کشورهایی که اظهارنامه اصلی در آنجا تسلیم شده است و چنانچه اظهارنامه منطقه ای یا بین المللی مبنـای حق تقدم باشد، ذکر مأخذ آن.

ماده 75

103

در صورتی که متقاضی مدعی دو یا چند اظهارنامه پیشین باشد، مدت حـق تقـدم از زمـان مقـدم تـرین آن هـا محاسـبه می شود.

ماده 76

114

مدت زمان حق تقدم در ثبت طرح صنعتی، 6 ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی خواهد بود. در ایـن مـورد روز تسـلیمجزء مدت محسوب نخواهد شد و اگر آخرین روز مصادف با روز تعطیل باشد، این مدت تا آخرین ساعت اولین روز اداری بعد از روز تعطیل محاسبه خواهد شد.

ماده 77

115

استفاده از مهلت ارفاقی مقرر در بند هـ ماده 4 قانون برای ثبت طرح صنعتی، با انجام تغییـرات لازم، مشـمول مقـرراتماده 26 این آیین نامه خواهد بود.

ماده 78

128

متقاضی می تواند تا قبل از ثبت طرح صنعتی، اظهارنامه خود را اصلاح کند، مشروط بر اینکه از حدود اظهارنامه نخسـتتجاوز ننماید. درخواست اصلاح با پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینه ها انجام می پذیرد.

ماده 79

119

متقاضی یا نماینده قانونی او در هر زمان قبل ازثبت طرح صنعتی می تواند ضمن تسلیم درخواست کتبی به مرجع ثبـت،اظهارنامه خود را مسترد دارد.  

درصورت استرداد اظهارنامه، هزینه های پرداختی مسترد نخواهدشد.

ماده 80

118

انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه یا اعطای هرگونه اجازه بهـره بـرداری از آن بایـد بـه درخواسـت کتبـی هـرذی نفع به مرجع ثبت اعلام و در پرونده مربوط درج گردد. اعمال این تغییر منوط به پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینهها  خواهد بود.

ماده 81

105

مرجع ثبت، مقدمتاً صحت تنظیم اظهارنامه را از لحاظ شناسایی هویت متقاضی و نمایش گرافیکی طرح صـنعتی مـوردرسیدگی قرار داده و پس از وارد نمودن اظهارنامه در دفتر ثبت، نسخه دوم آن را همراه با ضمائم که دارای همان مشخصات نسخه اصلی است بعد از امضا و مهر و قید تاریخ (ساعت، روز، ماه و سال) وصول آن بـا تمـام حـروف، بـه عنـوان رسـید بـهمتقاضی مسترد خواهد کرد.  

تبصره – در خصوص اظهارنامه هایی که با پست سفارشی ارسال می شوند، درصورت ثبت اظهارنامه ها، نسخه دوم آن ها همراه با ضمائم توسط و به هزینه مرجع ثبت با پست سفارشی، به عنوان رسید به متقاضیان مسترد خواهد شد. در صورت عدم ثبت نیز مراتب به همین ترتیب به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. پاسخ اظهارنامه های واصله در چارچوب ماده 167 این آیین نامه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

فصل دوم : بررسی اظهارنامه و ثبت طرح صنعتی

122

ماده 82

107

مرجع ثبت ظرف 60 روز از تاریخ وصول، اظهارنامه و ضمائم آن را از لحاظ رعایت جنبه های شکلی و سایر شرایط مقـرردر قانون و این آیین نامه و همچنین تطبیق طبقه یا طبقات اعلامی با طبقه بندی بین المللی، مورد بررسی قرار می دهد.

ماده 83

147

مرجع ثبت چنانچه پس از بررسی، ایرادات و نواقصی را در اظهارنامه و ضمائم آن مشـاهده نمایـد، مراتـب را بـه صـورتمکتوب و با قید جزییات به متقاضی ابلاغ تا ظرف مهلت مقرر در این آیین نامه اقدام به رفع نقص نماید.  

چنانچه متقاضی در مهلت مقرر قانونی به هر علتی نتواند نقایص اعلامـی را رفـع نمایـد، مرجـع ثبـت اظهارنامـه را رد ومراتب را کتباً با ذکر علت یا علل رد به متقاضی ثبت ابلاغ خواهد کرد.  

تبصره - مهلت رفع نقص برای متقاضیان ایرانی تا 30 روز و برای متقاضیان مقیم خارج از کشور تا 60 روز از تاریخ ابلاغ محاسبه می شود.

ماده 84

110

طرح های صنعتی زیر قابل حمایت نیستند:  

1-    طرح هایی که جدید یا اصیل نباشند؛  

2-    طرح هایی که تنها در نتیجه عملکرد فنی محصول ایجاد  میشوند؛

3-    طرح های حاوی نمادها یا نشان های رسمی؛

4-    طرح های مخالف نظم عمومی یا اخلاق حسنه.

طرح صنعتی جدید با رعایت مفاد ماده 21 قانون، طرحی است که قبل از تسلیم اظهارنامه و یا قبل از تاریخ ادعای حـقتقدم، همانند آن به عموم عرضه نشده باشد.   

طرح صنعتی در صورتی اصیل محسوب می شود که به طور مستقل توسط طراح پدید آمـده و کپـی و تقلیـد طـرح هـایموجود نباشد، به نحوی که از دید یک کاربر آگاه، متفاوت از طرح هایی باشد که قبلاً در اختیار عموم قرار گرفته است.

ماده 85

113

هرگاه تقاضای ثبت طرح صنعتی مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گیرد، مراتب کتباً به متقاضی اعلام شده و وی باید ظرف 30 روز پس از تاریخ اعلام، جهت پرداخت هزینه های مربوط به ثبت طرح صنعتی و انتشار آگهی موضوع ماده 86 این آیین نامـهاقدام نماید. در صورت عدم پرداخت هزینه ها در مهلت مقرر فوق، اظهارنامه کان لم یکن تلقی مـیگـردد . ایـن مهلـت بـرایمتقاضیان مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.

ماده 86

110

مرجع ثبت پس از ثبت طرح صنعتی، مراتب را ظرف 30 روز جهت اطلاع عموم در روزنامه رسمی آگهی می نماید. آگهی مزبور شامل موارد زیر می باشد:  

1-    شماره و تاریخ اظهارنامه؛

2-    شماره و تاریخ ثبت طرح صنعتی؛  

3-    اسم و نشانی طراح مگر آن که طراح کتباً درخواست کند که نامش ذکر نشود؛  

4-    اسم و اقامتگاه متقاضی یا نماینده وی؛  

5-    ذکر کالا و طبقه ای که طرح مورد تقاضا مربوط به آن می باشد؛  

6-    تعیین تاریخ، محل و شماره حق تقدم، در صورت وجود؛  

7-    تصویر یا تصاویری که طرح را معرفی کند و تصریح به رنگی یا غیررنگی بودن تصویر؛  

8-    اشاره به ماکت طرح، در صورت ارائه؛  

9-    مدت اعتبار ثبت.

تبصره- هرگاه درخواستی طبق ماده 25 قانون ارائه شده باشد، پس از ثبت طـرح صـنعتی، نمونـه طـرح و مفـاد اظهارنامـهمنتشر نمی شود. در این صورت مرجع ثبت، یک آگهی حاوی تأخیر انتشار طرح صنعتی مذکور و اطلاعات مربوط بـههویت مالک طرح ثبت شده و تاریخ تنظیم اظهارنامه و مدت تأخیر مورد درخواست و سـایر امـور ضـروری را منتشـرمی کند. پس از انقضاء مدت تأخیر درخواست شده، مرجع ثبت آگهی طرح صنعتی ثبت شده را صادر و برای انتشـار تسلیم روزنامه رسمی خواهد کرد. هزینه انتشار آگهی های مذکور در این تبصره به عهده متقاضی ثبت طرح صـنعتیخواهد بود.

ماده 87

106

ثبت طرح صنعتی با قید مراتب زیر و طبق فرم ط( – 2) در دفتر ثبت طرح صنعتی انجام می پذیرد:  

1-    تاریخ کامل (ساعت ،روز، ماه و سال) و شماره ثبت اظهارنامه؛  

2-    تاریخ و شماره ثبت طرح صنعتی؛

3-    اسامی کالاها و طبقاتی که طرح صنعتی برای آن ها اختیار شده است؛

4-    ذکر مشخصات طرح یا طرح های صنعتی به طور اجمال با تعیین اجزایـی کـه متقاضـی مـی خواهـد حـق اسـتعمالانحصاری آن را به خود اختصاص دهد؛

5-    در صورت ادعای حق تقدم و پذیرش آن، تاریخ، شماره و محل تسلیم اظهارنامه مقدم؛

6-    اسم، محل اقامت و تابعیت مالک طرح و نماینده او در صورتی که اظهارنامه توسط نماینده قانونی تسلیم شده باشد؛

7-    اسم و نشانی و تابعیت طراح، در صورتی که متقاضی شخص طراح نیست، مگر اینکه طراح کتباً تقاضا نموده باشد که اسمش در گواهی نامه طرح صنعتی ذکر نشود؛

8-    مدت اعتبار ثبت طرح صنعتی.

تبصره1 –  در دفتر ثبت طرح صنعتی برای هر طرح دو صفحه اختصاص می یابد و هر تغییر و اصلاح و همچنین نقـل وانتقالاتی که نسبت به طرح صنعتی صورت می گیرد، در صفحات مزبور قید می گردد.  

تبصره 2- درج مراتب فوق پس از تکمیل باید به امضاء مالک طرح صنعتی یا نماینده قانونی وی و همچنین رئیس اداره ثبت طرح های صنعتی برسد.

ماده 88

107

پس از ثبت طرح صنعتی و انتشار آگهی مربوط به آن و تحویل نسخه منتشر شده یا منعکس درسایت روزنامه رسمی به مرجع ثبت، گواهی نامه ای طبق فرم ط( – 3) که حاوی نکات زیر باشد با الصاق تصویر یک نمونه کامـل از طـرح و منگنـه وممهور کردن آن، به مالک طرح یا نماینده قانونی وی تسلیم  میشود:  

1-    تاریخ وصول  اظهارنامه و شماره ثبت آن در دفتر ثبت اظهارنامه؛  

2-    تاریخ و شماره ثبت طرح یا طرحها؛

3-    اسم و اقامتگاه و تابعیت مالک طرح؛

4-    اسم، نشانی و تابعیت طراح، مگر اینکه طراح کتباً از مرجع ثبت درخواست عدم ذکر اسم خود را نماید؛

5-    ذکر کالا یا کالاهایی که طرح ثبت شده مربوط به  آنها می باشد و طبقه و یا طبقاتی که مورد تایید قرار گرفته است؛

6-    مدت اعتبار طرح و تاریخ انقضای آن؛

7-    ذکر تاریخ، شماره و محل تسلیم اظهارنامه مقدم، در صورت ادعای حق تقدم و پذیرش آن؛

8-    تصویر یا تصاویری که طرح را معرفی کند و تصریح به رنگی یا غیررنگی بودن آن.  

    این گواهی نامه با استفاده از فناوری روز تهیه و به امضاء رئیس اداره ثبت طرحهای صنعتی می رسد.

فصل سوم : تمدید ثبت طرح صنعتی

122

ماده 89

105

با توجه به بند د ماده 28 قانون، مالک طرح صنعتی می تواند با پرداخت هزینه مقرر، درخواست تمدید اعتبار ثبت طـرحصنعتی را برای دو دوره پنجساله متوالی دیگر بنماید. درخواست تمدید ثبت، ظرف شش ماه قبل از انقضای مدت اعتبار ثبت طرح صنعتی در هر دوره، به عمل خواهد آمد.  

تبصره – در صورت عدم درخواست تمدید ثبت ظرف مهلت یاد شده، امکان درخواست آن ظـرف مهلـت6 مـاه پـس ازپایان اعتبار ثبت طرح صنعتی، با پرداخت جریمه تأخیر طبـق جـدول هزینـه هـا وجـود دارد، والا ثبـت طـرحصنعتی از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

ماده 90

95

درخواست تمدید ثبت طرح صنعتی در دو نسخه توسط مالک طرح ثبت شده یا نماینده قانونی او تهیه و پس از امضاء و الصاق تصویر نمونه طرح و رسید پرداخت هزینه مربوط، به مرجع ثبت تسلیم می گردد.  

مرجع ثبت پس از دریافت درخواست تمدید ثبت و ضمائم، آن را در دفتـر مربـوط وارد کـرده و بـرروی هریـک از نسـخدرخواست، تاریخ دریافت و شماره آن را قید و نسخه دوم آن را که دارای همان مشخصات نسخه اصلی است، بعد از امضاء و مهر به عنوان رسید به درخواست کننده مسترد خواهد کرد.

ماده 91

109

درخواست تمدید ثبت طرح صنعتی باید حاوی نکات ذیل باشد:  

1-    شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه و طرح صنعتی ای که تمدید آن مورد درخواست است؛  

2-    طبقه یا طبقات کالاهای موضوع طرح صنعتی؛

3-    اسم و آخرین نشانی کامل مالک طرح صنعتی ثبت شده یا نماینده قـانونی وی، در صـورتی کـه درخواسـت توسـطنماینده به عمل آید.

مدارک مثبت هویت متقاضی، رسید مربوط به پرداخت هزینه تمدید، حداقل شش نمونـه از طـرح و مـدارک نماینـدگیقانونی، درصورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید، باید به همراه درخواست تمدید ارائه شود.

ماده 92

94

تمدید ثبت، دنباله ثبت اصلی، در دفتر ثبت طرح به عمل خواهد آمد و پس از انتشار آگهی مربوط، گـواهی نامـه تمدیـدثبت طبق فرم ط( – 4)  صادر و تسلیم مالک طرح یا نماینده قانونی وی خواهد شد. گواهی نامـه تمدیـد شـامل منـدرجاتگواهی نامه اصلی، با انجام تغییرات لازم، و نیز مدت اعتبار طرح صنعتی و تاریخ انقضای آن خواهد بود.  

تبصره  1-  در موقع تمدید ثبت، مرجع ثبت مکلف است طبقه محصـولات را مطـابق بـا جدیـدترین ویـرایش طبقـه بنـدی بینالمللی در دفتر، ثبت و گواهی نامه تمدید ثبت طرح صنعتی را براساس آن تصحیح نماید. هزینه تغییر طبقـاتناشی از اعمال ویرایش جدید طبقه بندی بین المللی و هزینه انتشار آگهی مربوط در روزنامه رسمی به عهده مالـکعلامت خواهد بود.  

تبصره 2 – تمدید ثبت طرح صنعتی نمی تواند هیچ تغییری در آخرین شکل ثبـت آن بـه وجـودآورد . در غیـر ایـن صـورت،مقررات تغییر طرح صنعتی موضوع ماده 93 این آیین نامه قابل اعمال خواهد بود.

فصل چهارم: تغییرات،انتقالات و اعراض در مورد طرح صنعتی ثبت شده

134

ماده 93

135

مالک طرح صنعتی مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم، نشانی، تابعیت و اقامتگاه یا اعطاء اجازه بهره بـرداری از طـرح یا انتقال و یا اعراض از مالکیت طرح صنعتی ثبت شده را کتباً و همراه با مدارک مربوط جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبـتاعلام نماید. اعمال این تغییرات با رعایت مقررات قانون و این آییننامه خواهد بود.   

تبصره – چنانچه در طبقه بندی بین المللی طرح صنعتی ثبت شده تغییراتی به وجود آید، مالک طـرح صـنعتی مـی توانـد ازمرج ثبت درخواست کند که تغییرات مذکور در گواهی نامه طرح صنعتی اعمال شود.

ماده 94

110

در مواردی که مالک طرح اجازه بهره برداری از طرح را به دیگری واگذار کند، مدارک و اسناد رسـمی مثبـت ایـن اجـازهباید جهت ثبت در دفتر مربوط، به مرجع ثبت ارائه شود. در این فرض مرجع ثبت، مفاد مجوز را به صورت محرمانـه حفـظ،لکن اجازه بهره برداری را ثبت و آگهی می کند.  

تبصره – مراتب فسخ یا خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری در صورتی که در چارچوب متن قـرارداد و مطـابق قـوانین ومقررات مربوط باشد، نیز به موجب مقررات این ماده، با انجام تغییرات لازم، قابل ثبت خواهد بود.

ماده 95

107

هرنوع انتقال گواهی نامه طرح صنعتی باید در مرجع ثبت به ثبت برسد. درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید همـراه بـامدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد:  

1-    آخرین گواهی نامه معتبر طرح صنعتی؛  

2-    سند رسمی حاکی از انتقال؛

3-    مدارک نمایندگی قانونی؛

4-    رسید مربوط به پرداخت هزینه ها.

ماده 96

105

درآگهی تغییر مالکیت ذکر موارد زیر ضروری است:  

1-    عنوان طرح  

2-    تاریخ ثبت انتقال؛  

3-    شماره ثبت طرح در ایران، با ذکر کالا یا کالاهایی که طرح ثبت شده مربوط به آن می باشد؛  

4    – اسم، اقامتگاه و تابعیت مالکان قدیم و جدید؛  

5    – اسم و نشانی نماینده قانونی مالک جدید در ایران، در صورت وجود.

ماده 97

103

 مالک طرح صنعتی می تواند با تسلیم درخواست کتبی به مرجع ثبت، از حقوق خود نسبت به طرح صنعتی ثبت شده معتبر، اعراض حاصل نماید. مدارک ذیل باید به درخواست اعراض منضم گردد:  

1-    اقرارنامه رسمی مبنی بر اعراض که به امضاء مالک طرح صنعتی رسیده است؛  

2 -   اصل گواهی نامه طرح صنعتی ثبت شده؛

3-    مدارک نمایندگی قانونی، در صورت وجود؛

4-    رسید مربوط به پرداخت حق ثبت تغییرات.

تبصره 1- اعراض مالک طرح صنعتی از حقوق خود نسبت به طرح صنعتی ثبت شده مشروط به این است که بهره بـرداری ازطرح صنعتی، در زمانی که ثبت آن معتبر بوده است، به دیگری واگذار نشده باشد.   

تبصره 2- در صورت اعراض، حق ثبت و سایر هزینه های پرداختی به مرجع ثبت، مسترد نخواهد شد.

ماده 98

109

در صورتی که انتقال، اعطاء اجازه بهره برداری، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیـت طـرحصنعتی ثبت شده در خارج از کشور انجام شده باشد، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط کـه در آن شـماره و تـاریخ ثبـتطرح صنعتی در ایران قید و به تأیید نماینـدگی هـای جمهـوری اسـلامی ایـران رسـیده باشـد، دلیـل انتقـال، اعطـاء اجـازهبهره برداری، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری، یا اعراض از مالکیت طرح صنعتی، برای ثبت آن در ایران خواهد بود.

ماده 99

117

کلیه تغییرات و انتقالات یا فسخ و خاتمه و یا اعراض از طرح صنعتی ثبت شده در صفحه مخصوص مربوط به ثبت طرح صنعتی، ثبت و در ظهر گواهی نامه طرح صنعتی درج می گردد و جز در مورد تغییر نشانی، به هزینه ذی نفع ظرف 30 روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی می شود. موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند، در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشند. ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لـزوم هزینـه انتشـار آگهـی مربـوطخواهد بود.

فصل پنجم: اعتراض به رد و به تقاضای ثبت و اقامه دعوای ابطال گواهینامه طرح صنعتی

112

ماده 100

174

تصمیم مرجع ثبت مبنی بر رد اظهارنامه، از سوی متقاضی قابل اعتراض است. اعتراض باید در دو نسخه به صورت کتبی و همراه با دلایل و مستندات مربوط و رسید مربوط به پرداخت هزینه رسیدگی به رد ثبت ظرف مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ تصمیم، از طریق مرجع ثبت به کمیسیون موضوع ماده 170 این آئین نامه تسلیم شود. پس از ثبت اعتراض نامه، نسـخه دومآن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد می گـردد . مهلـت مـذکور بـرای متقاضـی مقـیم خـارج از کشـور 60 روز می باشد.  

تبصره – در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به رد ثبت قابل استرداد نخواهد بود.

ماده 101

115

هرشخصی که نسبت به تقاضای ثبت طرح صنعتی اعتراض داشته باشد باید اعتـراض خـود را در دونسـخه بـه مرجـع ثبـتتسلیم نماید. پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد  میگردد. اعتـراض نامـهباید همراه با دلایل و مدارک استنادی و رسید مربوط به پرداخت هزینه رسیدگی به اعتراض باشد. چنانچـه پـس از بررسـیاعتراض نامه و مدارک استنادی، تکمیل مدارک منضم به      اعتراضنامه ضرورت داشته باشد، مرجع ثبت باتعیین موارد، کتباً از متقاضی می خواهد که ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نقص اقدام نماید. در غیر این صورت، اعتراض نامه کـان لـمیکن تلقی خواهد شد.   

تبصره – مهلت  مذکور در این ماده برای اشخاص مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.

ماده 102

113

هرگاه اعتراض معترض مبنی بر ادعای حق مالکیت، نسبت به طرح صنعتی ای باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجـعثبت شده است در صورتی که طرح صنعتی قبلاً به نام او ثبت نشده است، باید همزمان با اعتراض، برای طرح صـنعتی خـودمطابق قانون و این آیین نامه تقاضای ثبت کرده و حق ثبت اظهارنامه و حق ثبت طرح صنعتی و تمام مخارج مربوط به آن را تأدیه نماید. مرجع ثبت موظف است  با رعایت ماده 101 این آیین نامه، ظرف 10 روز از تاریخ وصـول اعتـراض نسـخه ای از اعتراض نامه را به انضمام رونوشت مدارک و دلایل استنادی به متقاضی ثبت ابلاغ نماید. متقاضی مکلف است از تـاریخ ابـلاغاعتراض نامه پاسخ مکتوب خود را ظرف 20 روز نسبت به اعتراض وارده به مرجع ثبت تسلیم نماید. عدم پاسخ متقاضـی بـهابلاغ در مهلت مقرر به منزله تمکین وی خواهد بود.   

هرگاه متقاضی کتباً به اعتراض تمکین نماید، درخواست او برای ثبت طرح صنعتی مسترد شده تلقی  میگـردد و مراتـبکتباً به معترض ابلاغ می شود تا در صورتی که طرح صنعتی وی به ثبت نرسیده باشد، برطبق اظهارنامـه ای کـه همزمـان بـااعتراض تسلیم کرده است نسبت به ثبت آن اقدام کند. در صورت عدم تمکین متقاضی، مرجع ثبت مراتب را ظـرف 10 روز به معترض ابلاغ کرده و وی از این تاریخ 20روز مهلت دارد که اعتراض خود را از طریق مرجع ثبت تسلیم کمیسیون موضوع ماده 170 این آییننامه نماید. همین ترتیب در موردی نیز باید رعایت شود که اعتراض معتـرض مبنـی بـر ادعـای داشـتنبرخی حقوق، غیر از حق مالکیت، نسبت به طرح صنعتی ای باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجع ثبت شده ولی هنوز در ایران به ثبت نرسیده است، مگر اینکه طرح صنعتی قانوناً قابل ثبت نباشد. در این فرض نیازی به تسلیم اظهارنامه ثبت طرح صنعتی به مرجع ثبت نخواهد بود. تصمیم کمیسیون طبق ماده 172 این آیین نامه قابل اعتراض در دادگـاه صـالح مقـرر درماده 59 قانون است.  

تبصره1– در صورتی که اظهارنامه تسلیمی به هر دلیلی منتهی به ثبت طرح صنعتی نشود مبالغ پرداختی از این بابت،  قابل استرداد نخواهد بود.  

تبصره 2- در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به اعتراض قابل استرداد نخواهد بود.  

تبصره 3- چنانچه معترض مقیم ایران نباشد، مهلتهای مذکور در این ماده به دوبرابر افزایش می یابد.

ماده 103

111

هر ذینفع می تواند از دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون، ابطال ثبت طرح صنعتی را درخواست نمایـد . در ایـن صـورتباید طی دادخواستی ثابت کند که یکی از شرایط مندرج در مواد (20) و (21) قانون رعایت نشده است و یا کسی کـه طـرحصنعتی به نام وی ثبت شده، پدیدآورنده واقعی آن طرح یا قائم مقام قانونی او نیست.  

دادخواست مقرر در این ماده باید دارای ضمائم زیر باشد:  

1-    اصل یا رونوشت مصدق کلیه اسناد و مدارک مثبت ادعای ابطال؛  

2-    رسید مربوط به پرداخت ودیعه تسلیم دادخواست ابطال به دادگاه، به شرح مذکور در جدول هزینه ها؛  

3-    وکالت نامه، در صورتی که دادخواست توسط وکیل تسلیم شود.

ماده 104

101

هرگاه ثبت طرح صنعتی باطل شود، از تاریخ ثبت، باطل تلقی می شود. رأی نهایی دادگاه به مرجع ثبت ابلاغ می گـردد ومرجع مذکور آن را ثبت و به هزینه محکوم له، آگهی مربوط بـه آن را در اولـین فرصـت ممکـن در روزنامـه رسـمی منتشـرمی کند. محکوم له می تواند مخارج مزبور را درجزء خسارت از محکوم علیه مطالبه کند. آگهی مذکور شامل مشخصـات طـرحصنعتی و ذکر خلاصه ای از مفاد رأی نهایی دادگاه در این خصوص خواهد بود.

گروه وکلای عدل جو