فصل ششم: اعتراض به رد و به تقاضای ثبت و اقامه دعوای ابطال گواهینامه اختراع

146

ماده 58

116

تصمیم مرجع ثبت مبنی بر رد اظهارنامه از سوی متقاضی قابل اعتراض است. اعتراض باید در دو نسخه به صورت کتبی و همراه با دلایل و مستندات مربوط و رسید مربوط به پرداخت هزینه رسیدگی بـه رد ثبـت، ظـرف 30 روز از تـ اریخ ابـلاغتصمیم، از طریق مرجع ثبت به کمیسیون موضوع ماده 170 این آیین نامه، تسلیم شود. پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد می گـردد . مهلـت مـذکور بـرای متقاضـی مقـیم خـارج از کشـور 60 روز می باشد.  

تبصره – در صورت رد اعتراض در کمیسیون، هزینه رسیدگی به رد ثبت قابل استرداد نخواهد بود.

ماده 59

113

هر شخصی که نسبت به تقاضای ثبت اختراع اعتراض داشته باشد باید اعتراض خود را در دو نسخه به مرجع ثبت تسلیم نماید. پس از ثبت اعتراض نامه، نسخه دوم آن با قید تاریخ و شماره وصول به معترض مسترد مـی گـردد . اعتـراض نامـه بایـدهمراه با دلایل و مدارک استنادی و رسید مربوط به پرداخت هزینه رسـیدگی بـه اعتـراض باشـد. چنانچـه پـس از بررسـیاعتراض نامه و مدارک استنادی، تکمیل مدارک منضم به اعتراض نامه ضرورت داشته باشد، مرجع ثبت با تعیین موارد، کتبـاًاز متقاضی می خواهد که ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نواقص اقدام نمایـد . در غیـر ایـن صـورت، اعتـراض نامـهکان لم یکن تلقی خواهد شد.   

تبصره – مهلت  مذکور در این ماده برای اشخاص مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.

ماده 60

114

 هرگاه اعتراض معترض مبنی بر ادعای حق مالکیت نسبت به اختراعی باشد که اظهارنامه ثبـت آن تسـلیم مرجـع ثبـتشده است، در صورتی که اختراع قبلاً به نام او ثبت نشده است، باید همزمان با اعتراض، برای اختراع خـود مطـابق قـانون واین آیین نامه تقاضای ثبت کرده و حق ثبت اظهارنامه و حق ثبت اختراع و تمام مخارج مربوط به آن را تأدیه نمایـ د. مرجـعثبت با رعایت ماده 59 این آیین نامه موظف است ظرف 10 روز از وصول اعتراض، نسـخه ای از اعتـراض نامـه را بـه انضـمامرونوشت مدارک و دلایل استنادی به متقاضی ثبت ابلاغ نماید. متقاضی مکلف است از تاریخ ابلاغ اعتراض نامه پاسخ مکتـوبخود را ظرف 20 روز نسبت به اعتراض وارده به مرجع ثبت تسلیم نماید. عدم پاسخ متقاضی بـه ابـلاغ در مهلـت مقـرر بـهمنزله تمکین وی خواهد بود. هرگاه متقاضی کتباً به اعتراض تمکین نماید درخواست او برای ثبت اختراع مسترد شده تلقـیمی گردد و مراتب کتباً به معترض ابلاغ می شود تا در صورتی که اختراع وی به ثبت نرسیده است، برطبـق اظهارنامـه ای کـههمزمان با  اعتراض تسلیم کرده است نسبت به ثبت آن اقدام کند. در صورت عدم تمکین متقاضـی، مرجـع ثبـت مراتـب راظرف 10 روز به معترض ابلاغ کرده و وی از این تاریخ  20 روز مهلت دارد که اعتراض خود را از طریق مرجع ثبـت تسـلیمکمیسیون موضوع ماده 170 این آیین نامه نماید. همین ترتیب در موردی نیز باید رعایت شود که اعتراض معترض مبنی بـرداشتن برخی حقوق، غیر از حق مالکیت، نسبت به اختراعی باشد که اظهارنامه ثبت آن تسلیم مرجع ثبت شده ولی هنوز در ایران به ثبت نرسیده است؛ مگر اینکه اختراع قانوناً قابل ثبت نباشد. در این فرض نیازی به تسلیم اظهارنامه ثبت اختراع بـهمرجع ثبت نخواهد بود. تصمیم کمیسیون طبق ماده 172 این آیین نامه قابل اعتـراض در دادگـاه صـالح مقـرر در مـاده 59 قانون است.  

تبصره1- در صورتی که اظهارنامه تسلیمی به هر دلیلی منتهی به ثبت اختـراع نشـود مبـالغ پرداختـی از ایـن بابـت، قابـلاسترداد نخواهد بود.  

تبصره 2- در صورت رد اعتراض در کمیسیون،هزینه رسیدگی به اعتراض قابل استرداد نخواهد بود.  

تبصره3 - در صورتی که معترض مقیم ایران نباشد، مهلت های مذکور در این ماده به دو برابر افزایش  مییابد.

ماده 61

99

در صورت درخواست ابطال گواهی نامه اختراع، ذی نفـع مـی توانـد بـا اثبـات یکـی از مـوارد مـذکور در مـاده 18 قـانوندادخواست خود را تسلیم دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون نماید.  دادخواست ابطال باید همراه مدارک ذیل باشد:  

1 – اصل یا رونوشت مصدق کلیه اسناد و مدارک مثبت ادعای ابطال؛  

2-    رسید مربوط به پرداخت ودیعه تسلیم دادخواست ابطال به دادگاه، به شرح مذکور در جدول هزینه ها؛  

3-    وکالت نامه، در صورتی که دادخواست توسط وکیل تسلیم شود.

ماده 62

103

هرگاه ثبت اختراع باطل شود، از تاریخ ثبت باطل تلقی می شود. رأی نهایی دادگاه به مرجع ثبت ابلاغ می گـردد و مرجـعمذکور آن را ثبت و به هزینه محکوم له، آگهی مربوط به آن را در اولین فرصت ممکن در روزنامـه رسـمی منتشـر مـی کنـد .

محکوم له می تواند مخارج مزبور را در جزء خسارت از محکوم علیه مطالبه کند. آگهی مـذکور شـامل عنـوان اختـراع و ذکـرخلاصه ای از مفاد رأی نهایی دادگاه در این خصوص خواهد بود.

گروه وکلای عدل جو