فصل دوم: انتقال، اصلاح، استرداد و ثبت اظهارنامه

127

ماده 21

93

انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه یا اعطاء هرگونه اجازه بهره برداری از آن باید حسـب مـورد  بـه درخواسـتکتبی منتقل الیه یا مالک اختراع به مرجع ثبت اعلام و در پرونده مربوط درج گردد. اعمـال ایـن تغییـر منـوط بـه پرداخـتهزینه مربوط خواهد بود.

ماده 22

110

چنانچه متقاضی بخواهد اصلاحاتی را در مورد توصیف، خلاصه توصیف اختراع یا نقشه هـا انجـام دهـد بایـد صـفحاتی ازضمائم که این اصلاحات مربوط به  آنها است را دوباره تایپ کند، به نحوی که کل آن ها یک سند یکپارچه را تشکیل دهد.   

اضافه کردن بین خطوط، چسباندن، حاشیه نویسی، یا اصلاح به صورت زیرنویس و اقداماتی از این قبیل ممنوع است.

ماده23

103

متقاضی می تواند تا قبل از ثبت اختراع، اظهارنامه خود را اصلاح کند، مشروط بر اینکه از حدود اظهارنامه نخست تجـاوزننماید. درخواست اصلاح با پرداخت هزینه  مقرر در جدول هزینه ها انجام می پذیرد.

ماده 24

106

اظهارنامه اختراع ممکن است با درخواست کتبی متقاضی مسترد گردد. در صورت تعدد متقاضیان، این درخواسـت بایـدبه امضای همه آن ها رسیده و متضمن عنوان اختراع، شماره و تاریخ اظهارنامه باشد. در صورت استرداد اظهارنامه، هزینه های پرداختی مسترد نخواهد شد.  

تبصره – در صورتی که اظهارنامه مسترد شده مبنای اظهارنامه های تقسیم شده دیگری قـرار گرفتـه باشـد، اظهارنامـه هـایبعدی هم مسترد شده تلقی می گردد.

ماده 25

101

توسعه یا بهبود یک اختراع می تواند موضوع اظهارنامه تکمیلی نیز قرار گیرد، مشـروط بـر اینکـه مکمـل و مبـین همـاناختراعی باشد که در اظهارنامه اصلی ادعا شده است. در این صورت:  

1-    شماره و تاریخ اظهارنامه اصلی در اظهارنامه تکمیلی ذکر می گردد؛  

2-    تکمیلی بودن اختراع در قسمت توصیف بعد از عنوان درج می شود؛  

3-    اعطای  گواهینامه اختراع به اظهارنامه تکمیلی مشروط به اعطای  گواهینامه اختراع به اظهارنامه اصلی است؛

4-    در صورت ثبت اختراع اصلی، آگهی ثبت اختراع تکمیلی متضمن شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه اصلی است.

تبصره 1- در صورت رد اظهارنامه تکمیلی در مهلتی که برای اعتراض به رد وجود دارد، متقاضی  میتواند اظهارنامـه خـود رابه طور مستقل ارائه دهد، مشروط بر آنکه مفهوم اختراعی آن با اظهارنامه اصلی یکسان نباشـد در ایـن صـورت،شماره ای جدید به اظهارنامه مستقل داده می شود و از همان تاریخ اظهارنامه تکمیلی حق تقدم خواهد داشت.  

تبصره 2- صدور گواهی نامه اختراع تکمیلی تابع همان مقرراتی خواهد بود که برای  گواهینامه اصلی تعیین شده اسـت ولـیمدت اعتبار گواهی نامه تکمیلی نمی تواند از مدت اعتبار گواهینامه اصلی تجاوز نماید.

ماده 26

122

استفاده از مهلت ارفاقی مقرر در بند هـ ماده 4 قانون از جمله ناظر بر موارد زیر است:  

1-    افشاء به دلیل یا در نتیجه سوء استفاده اشخاص ثالث یا ذی حق قبلی متقاضی انجام شده باشد؛   

2-    افشاء در نتیجه شرکت در یک نمایشگاه رسمی باشد که در ایـن فـرض متقاضـی بایـد گـواهی شـرکت در ایـننمایشگاه را که به تأیید مسئولان ذی ربط رسیده همراه با درج این مطلب که اختراع فقط در نمایشگاه مذکور بـهنمایش گذاشته شده است، ظرف 30 روز از تاریخ تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت تسلیم نماید.  

تبصره – منظور از نمایشگاه رسمی نمایشگاهی است که توسط دولت یا ادارات ذی صلاح داخلی تشکیل می شود و یـا توسـطدولت یا اشخاص ذی صلاح در یک کشور عضو کنوانسیون پاریس و در سطح بینالمللی برگزار می گردد. در فرض اخیر گواهی مسؤولان ذیربط نمایشگاه رسمی باید به تأیید نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد.

ماده 27

114

مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمایم مربوط و احراز شرایط مقرر در ماده 11 قانون، آن را در دفتـر ثبـت وارد وبر روی هریک از نسخ اظهارنامه، تاریخ دریافت اظهارنامه و شماره آن را قید نموده و نسخه دوم آن را همـ را بـا ضـمائم، کـهدارای همان مشخصات نسخه اصلی است، بعد از امضاء و مهر و قید تاریخ (ساعت، روز، ماه، سال) وصول آن با تمام حـروف،به عنوان رسید به متقاضی مسترد خواهد کرد.   

تبصره – درخصوص اظهارنامه هایی که با پست سفارشی ارسال می شوند، در صورت ثبت اظهارنامه ها، نسخه دوم آن ها همراه با ضمائم توسط و به هزینه مرجع ثبت با پست سفارشی به عنوان رسید به متقاضـیان مسـترد خواهـد شـد. در

صورت عدم ثبت نیز مراتب به همین ترتیب به اطلاع متقاضیان خواهد رسـید . پاسـخ اظهارنامـه هـای واصـله درچارچوب ماده167 این آیین نامه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

گروه وکلای عدل جو