56- آیین نامه اجرایی بند (ه) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸
ماده ۱
در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
ب ـ خزانه: خزانهداری کل کشور.
پ ـ قانون: قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور.
ت ـ سازمانهای توسعهای: سازمانهای گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)،
توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی صنایع پتروشیمی.
ث ـ حسابرسی ویژه: حسابرسی که بر اساس معیارهای ابلاغی سازمان توسط سازمان حسابرسی انجام میشود .
ج ـ مطالبات سازمانهای توسعهای: بدهی دولت مربوط به قبل از سال ۱۳۹۷ به سازمانهای گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بابت مشارکت در تأمین سرمایه بانک تخصصی صنعت و معدن و همچنین مطالبات سازمانهای توسعهای بابت سهم آنها از واگذاری سهام مطابق قوانین مربوط که بر مبنای حسابرسی ویژه تعیین میشود .
چ ـ بدهی سازمانهای توسعهای: مطالبات دولت بابت مالیات (با تأیید سازمان
امور مالیاتی کشور) و سود سهام (با تأیید خزانه) از سازمانهای توسعهای و شرکتهای تابع دولتی که بیش از پنجاه درصد (۵۰%) سهام آنها متعلق به سازمانهای توسعهای است.
ماده ۲
سازمانهای توسعهای موظفند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، گزارش مطالبات، بدهی و مبالغ دریافتی از دولت طی برنامههای سوم و چهارم توسعه و ماده (۲۹) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی را برای سازمان و سازمان حسابرسی ارسال نمایند .
تبصره ـ گزارش سازمان حسابرسی که از مطالبات سازمانهای توسعه ای در سال ۱۳۹۷ به سازمان و خزانهداری کل کشور ارایه شده است، میتواند برای سال ۱۳۹۸ ملاک عمل قرار گیرد.
ماده ۳
سازمان خصوصیسازی موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، گزارش مبالغ واگذاری سهام شرکت های تابع و وابسته سازمانهای توسعهای مربوط به برنامههای سوم و چهارم توسعه و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی تا پایان سال ۱۳۹۶ را به سازمان، خزانه و سازمان حسابرسی ارایه نماید .
ماده ۴
سازمان حسابرسی موظف است تا پایان مردادماه سال ۱۳۹۸ حسابرسی ویژه از مطالبات سازمان های توسعه ای انجام و گزارش خود را به سازمان و خزانه ارایه نماید.
ماده ۵
سهم هریک از سازمان های توسعهای برای استفاده از تهاتر موضوع این آییننامه، یک سوم رقم مندرج در ردیف تملک داراییهای مالی (۵ ـ ۱۰۱۰۰۰) جدول شماره (۸) قانون، معادل بیست هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۲۰) ریال میباشد. در صورت عدم استفاده از این سهم توسط هریک از سازمان های توسعه ای تا پایان آذرماه سال ۱۳۹۸، سهم آنها با تأیید سازمان توسط سایر سازمان های توسعه ای قابل مصرف است .
ماده ۶
در اجرای این آییننامه، سازمان های توسعه ای موظف به مبادله موافقتنامه با سازمان میباشند .
ماده ۷
خزانه موظف است پس از مبادله موافقتنامه موضوع ماده (۶) این آییننامه، مطالبات سازمانهای توسعهای را با بدهی آنها تهاتر و اعمال حساب نماید.
ماده ۸
مبالغ تهاترشده براساس این آییننامه به منزله وصولی تلقی میشود و در عملکرد ردیف درآمدی (۱۶۰۱۷۲) و منابع عمومی مورد تسویه موضوع جدول شماره (۵) قانون، تأمین و اعمال حساب میشود .
ماده ۹
سازمانهای توسعهای میتوانند در سقف بند (الف) تبصره (۳) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور (پس از کسر میزان تهاتر انجامپذیرفته براساس ماده (۷) این آیین نامه) درخواست صدور تضامین بانکی بابت تسهیلات بانکی داخلی یا خطوط اعتباری تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای طرحهای اشتغالزای مصوب شورای اقتصاد با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و محروم نمایند .
معاون اول رئیسجمهور ـ اسحاق جهانگیری