ماده 106 قوانین عمومی
دولت مکلف است، به منظور تعميق ارزشها، باورها، فرهنگ معنويت و نيز حفظ هويت اسلامي- ايراني، اعتلای معرفت دينی و توسعه فرهنگ قرآني، اقدامهای ذيل را انجام دهد:
الف) بسط آگاهيها و فضايل اخلاقي، در ميان اقشار مختلف مردم و زمينهسازی اقدامهای لازم، برای ايجاد فضای فرهنگی سالم و شرايط مناسب برای احيای فريضه امر به معروف و نهی از منکر و اهتمام به آن.
ب) گسترش فعاليتهای رسانههای ملی و ارتباط جمعی در جهت مقابله با تهاجم فرهنگي، سالمسازی فضای عمومي، اطلاعرسانی صحيح و تحقق سياستهای کلی برنامه چهارم، با فراهم آوردن زمينههای مناسب انتشار گزارشهای عملکرد دستگاهها و افزايش امکان دسترسی جامعه به آموزشهای عمومي، فنی حرفهاي، ترويجی و آموزشهای عالی از طريق شبکههای صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران.
ج) حمايت از پژوهشهای راهبردی و بنيادی در زمينه اعتلای معرفت دينی و توسعه فعاليتهای قرآنی.
د) تهيه طرح جامع ترويج و توسعه فرهنگ نماز.
هـ) تهيه طرح جامع گسترش فضاهای مذهبی و مساجد، توسط سازمانهای تبليغات اسلامی و اوقاف و امور خيريه با همکاری سازمان ايرانگردی و جهانگردی و ميراث فرهنگی تا پايان سال اول برنامه چهارم.
و) تداوم نهضت قرآنآموزی.
ز) تقويت سهم کتابخوانی در حوزه دين در کشور، خصوصاً مناطق محروم و طراحی کتابخانه حوزه دين در مساجد و ساير اماکن مذهبی.
ح) تهيه طرح جامع، با رويکرد گسترش فرهنگ وقف و امور خيريه.
ط) بهکارگيری شيوهها و راهکارها و ابزارهای نوين در عرصه تبليغات دينی.
ي) حمايت از برنامهريزي، نيازسنجی و ارائه آموزشهای ضروری به مبلّغين دينی در جهت بهبود کيفيت تبليغات دينی.
ک) استمرار اجرای طرح ترويج فرهنگ ايثار و شهادت.
ل) ساماندهی تبليغات رسانهاي، بهبود محتوای کتب درسي، استقرار محيط و ساختارهای حقوقی در جهت حفظ و ارتقای هويت اسلامي- ايراني، تقويت نهاد خانواده براساس تعاليم ميراث معنوی جامعه ايرانی.
م) تدوين و اجرای برنامههای آموزشي، تبليغی و ترويجی در کليه سطوح اجتماعی برای آموزش، گسترش و تعميق فرهنگ کار و نظم اجتماعي، شناخت ارزش زمان و رعايت آن در انجام کليه فعاليتها.
ن) تهيه طرح جامع مطالعه و اجرای همگرايی مذاهب، حداکثر تا پايان سال اول برنامه چهارم، برای تقويت همگرايی بيشتر ميان فرقهها و مذاهب مختلف اسلامی در کشور.
س) توسعه مشارکتهای مردمی در عرصه فرهنگ ديني، برنامهريزی و اقدامهای لازم برای حمايت از هيأتهای مذهبی و تشکلهای دينی با رويکرد بهبود کيفيت فعاليتها و پرهيز از خرافات و انحرافات.
ع) حوزههای علميه از تمامی تسهيلات و معافيتهايی که برای ساير مراکز آموزشی و پژوهشی تعيين گرديده يا ميگردد برخوردار خواهند بود.
ف) به منظور ارتقاء پژوهش در خصوص بنيادهای نظري، دينی نظام و پاسخگوئی به مسائل مستحدثه در جمهوری اسلامی ايران دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم موظف است در برنامه چهارم ساماندهی مناسب را با استفاده از امکانات و ظرفيتهای علمی حوزه دين پژوهشی را به انجام رساند.