ماده 45 قوانین عمومی
دولت موظف است، به منظور گسترش بازار محصولات دانايی محور دانش بنيان، تجاريسازی دستاوردهای پژوهشی و نوآوری و گسترش نقش بخش خصوصی و تعاونی در اين قلمرو، اقدامهای ذيل را به انجام برساند:
الف) طراحی و استقرار کامل نظام جامع حقوق مالکيت معنوي، ملی و بينالمللی و پيشبينی ساختارهای اجرايی لازم.
ب) تأمين و پرداخت بخشی از هزينههای ثبت جواز امتياز علمی (patent) در سطح بينالمللی و خريد جوازهای امتياز علمی ثبت شده داخلي، توسط توليدکنندگان.
ج) اتخاذ تدابير لازم، جهت بيمه قراردادهای پژوهشي، فنی و فعاليتهای توليدی و خدماتی که بر اساس دستاوردها و نتايج يافتههای پژوهشی داخلي، انجام ميگيرد.
د) حمايت از کليه پژوهشهای سفارشی (دارای متقاضي) از طريق پيشبينی اعتبار در بودجه سنواتي، مشروط به اينکه حداقل چهل درصد (40%) از هزينههای آن را، کارفرما تأمين و تعهد کرده باشد.
هـ) توسعه ساختارها و زير بناهای لازم، برای رشد فعاليتهای دانايی محور در بخش دولتی و خصوصي، بويژه ايجاد و گسترش پارکها و مراکز رشد علم و فنآوری.
و) اقدام برای اصلاح قوانين و مقررات و ايجاد تسهلات لازم، جهت ارجاع کار و عقد قرارداد فعاليتهای پژوهشی و فنی دولت با بخش خصوصی و تعاونی وحمايت از ورود بخش خصوصی و تعاونی به بازارهای بينالمللی در قلمرو دانش و فنآوری.
ز) اتخاذ تدابير و راهکارهای لازم، جهت حمايت مالی مستقيم از مراکز و شرکتهای کوچک و متوسط بخش خصوصی و تعاوني، برای انجام تحقيقات توسعهای که منجر به ابداع، اختراع و ارتقای محصولات و روشها ميشود.
ح) کمک به تأسيس و توسعه صندوقهای غيردولتی پژوهش و فنآوری.
ط) پيشبينی تمهدات و سازوکارهای لازم به منظور ارزشگذاری و مبادله محصولات نامشهود دانايی محور.